objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 11. september 2014 ob 06:53

Cerar še hujši od Golobiča. Kar zadeva KPK - je v rangu Janše in Jankovića
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Novi mandatar Miro Cerar je že kršil zakon. Komisiji za preprečevanje korupcije namreč v zakonskem roku ni prijavil svojega premoženja, kar bi moral biti za politika hud delikt, še posebej pa zanj, ki je na julijskih parlametarnih volitvah premočno zmagal predvsem zato, ker je ljudem obljubljal drugačno politiko, etiko in moralno čistost ter transparentnost.
Za zdaj sicer še ni jasno, zakaj je Miro Cerar prekršil zakon (z njim vred pa še en poslanec Stranke Mira Cerarja - Ivan Prelog), ker na sedežu SMC molčijo, obljubljajo pa, da bosta to storila danes, in dejanje menda obžalujeta.
Zakaj danes, zakonski rok je bil namreč 1. september? Ker je včeraj na to opozorila Komisija za preprečevanje korupcije, kjer so zoper Cerarja in Preloga napovedali uvedbo tako imenovanega prekrškovnega postopka, če Cerar in Prelog svojega premoženja, kljub posebnemu pozivu, ne bosta uradno prijavila v roku naslednjih dveh tednov.
Je pa Cerar, kot je znano, svoje premoženje že pred časom razkril javnosti, na spletni strani SMC. Tako se mu je "zgodilo" ravno obratno kot pred leti Gregorju Golobiču, tedanjemu predsedniku stranke Zares in ministru za visoko šolstvo v vladi Boruta Pahorja. Gregor Golobič je premoženje prijavil protikorupcijski komisiji, je pa del svojega premoženja, predvsem lastniški delež v razvpitem podjetju Ultra, zamolčal javnosti. Zakona torej res ni kršil, toda pod hudim pritiskom medijev - upravičenim, da ne bo pomote! - je nepovratno klonila njegova politična kariera.
Pa ne samo njegova, tudi stranko Zares je pokopalo.
No, zato bo zanimivo videti predvsem dvoje.
Ali bo premoženje gospoda Cerarja, ki se bo slej ko prej vendarle znašlo tudi v mapah protikorupcijske komiisje, povsem enako tistemu, ki ga je Cerar pred časom pokazal medijem, in kako se bodo mediji po tem fiasku lotili - če se spoh bodo - Mira Cerarja, saj je, za razliko od Golobiča, on res kršil zakonodajo.
Roman Jakič, odhajajoči minister za obrambo ter dolgoletni Golobičev sodelavec, zato že piše na twitterju, češ - "enemu (Golobiču) so (mediji) uničili politično kariero, ker medijem ni prijavil premoženja, protikorupcijski komisiji pa ga je. Drugega (Cerarja) zdaj opravičujejo (mediji), da je povedal medijem, a pozabil na KPK ..."
Če bi Komisija za preprečevanje korupcije zoper mandatarja Cerarja slučajno uvedla še prekrškovni postopek, pa bi se Cerar, vsaj kar zadeva KPK, tehnično že znašel v rangu Janeza Janše in Zorana Jankovića.
Po drugi strani, "how bizzare", pa Miro Cerar za svojega pravosodnega ministra predlaga bivšega presednika protikorupcijske komisije - Gorana Klemenčiča ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar Ivan Prelog Gregorju Golobiču Boruta Pahorja roman jakič Janeza Janše Zorana Jankovića Gorana Klemenčiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Cerar še hujši od Golobiča. Kar zadeva KPK - je v rangu Janše in Jankovića