objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 14. september 2014 ob 09:16

Tajni načrt, če Bratuškova pade. Erjavec komisar, Vajgl zunanji minister
Šef Desusa Karl Erjavec in evropski poslanec Desusa Ivo Vajgl naj bi skočila v igro, če (ko) Alenka Bratušek propade kot kandidatka za slovensko komisarko v Bruslju
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po nekaterih informacijah, ki krožijo na politični sceni, sta minister za zunanje zadeve in prvak Desusa Karl Erjavec ter evropski poslanec na listi Desusa Ivo Vajgl pripravljena skočiti v igro, če v prihodnjih dneh ali tednih Alenka Bratušek pade kot kandidatka za slovensko komisarko v Bruslju.
Njun načrt naj bi bil sledeč: Erjavec postane evrokomisar, Vajgl pa minister za zunanje zadeve iz ministrske kvote Desusa. Zato Erjavec, ki si, pravijo naši viri, strašno želi postati komisar, tudi tako močno pritiska na mandatarja Mira Cerarja, da bi nova vlada vprašanje Bratuškove in njenega spornega evrokomisarstva obravnavala takoj, na svoji prvi seji, predvidoma že naslednji teden.
Pri tem je zanimivo, da Karl Erjavec zdaj tako veliko upanja polaga v Komisijo za preprečevanje korupcije, čeprav je ob imenovanju Borisa Štefanca za novega predsednika protikorupcijske komisije javno dejal, da je KPK – mrtva.
Možnost, da bi Karl Erjavec zares postal evropski komisar, je sicer izjemno majhna, dejansko samo teoretična. Če bi se nekako mogoče še izšlo, da bi Erjavec lahko kandidiral iz kvote evropskih liberalcev ter demokratov (ALDE), pa bi njegovo kandidaturo skoraj zanesljivo onemogočilo dejstvo, da Erjavec ni ženska, predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker pa nujno potrebuje zapolnjeno "žensko kvoto", torej kakšno novo Bratuškovo. Karl Erjavec ima sicer prav, ko pravi, da je ALDE Junckerju ponudila že štiri ženske kandidatke za komisarko, od petih komisarjev, kolikor naj bi jih dobila ALDE.
In ko smo že pri ALDE. Ivo Vajgl je kot evropski poslanec ostal član poslanske skupine liberalcev (kar je bil tudi prej na listi stranke Zares), čeprav Desus na slovenskem političnem prizorišču sodi v tako imenovani "socialno-demokratski" blok. To dejstvo pa Erjavec opravičuje s tem, da naj bi tudi ALDE imela svojo socialnodemokratsko strujo, ki ji pripada Vajgl, prek njega pa Desus. Vajgl je bil v zadnjih letih sicer član že štirih političnih strank, Socialnodemokratske unije, LDS, Zares in Desusa.

BENEDEJČIČ SPLOH NE BI SMEL POSTATI VELEPOSLANIK

Mimogrede, za Andreja Benedejčiča, vodjo slovenskega stalnega predstavništva na sedežu zveze Nato v Bruslju, ki naj bi bil obtožen vohunjenja za Ruse in "rusofilskih izpadov", varnostno pa ga je preverjal tudi urad zveze Nato za varnost, naši viri iz ministrstva za zunanje zadeve pravijo, da sploh ne bi smel  postati veleposlanik na sedežu Nata, predvsem zaradi nekaterih svojih "značajskih lastnosti". Kot veleposlanik v Moskvi in na funkciji direktorja sektorja za multilateralo na zunanjem ministrstvu naj bi izvajal hude pritiske na svoje sodelavce, zato naj bi njegova tajnica zahtevala premestitev, ena od diplomatk v Moskvi pa naj bi začela jemati pomirjevala …
Je pa minister Karl Erjavec za druge medije potrdil naše navedbe, da se je že konec avgusta v Bruslju tajno sestal z Andrejem Benedejčičem (na temo prej navedenih obtožb na račun diplomata Benedejčiča), medtem ko je bil uradno sicer na posvetu ALDE.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
karl erjavec Ivo vajgl Alenka Bratušek Mira Cerarja Borisa Štefanca Jean-Claude Juncker Andreja Benedejčiča potrdil naše navedbe

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tajni načrt, če Bratuškova pade. Erjavec komisar, Vajgl zunanji minister