objavi na
pozareport.si

forum

Četrtek, 18. september 2014 ob 10:33

Novega gospodarskega ministra bo vodila sestrična Gregorja Golobiča
Gordana Pipan, dosedanja šefinja kabinetov že dveh ministrov za finance, Mitje Gasparija in Uroša Čuferja, prevzema Jožefa Petroviča
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Znotraj vlade Mira Cerarja nekdanji predsednik stranke Zares Gregor Golobič kadrovsko "prevzema" tudi gospodarsko ministrstvo. Šefinja kabineta novega ministra za gospodarstvo Jožefa Petroviča bo namreč Gordana Pipan, dosedanja šefinja kabinetov že dveh ministrov za finance, Mitje Gasparija in zdaj odhajajočega Uroša Čuferja, sicer pa Golobičeva sestrična.
Spomnimo, Jožef Petrovič je nekdanji uslužbenec DZS, ki jo obvladuje Bojan Petan, imenovan tudi "Golobičeva denarnica", na Petrolu, kjer je bil Petrovič zaposlen pred odhodom na DZS, pa je bil, vsaj po naših informacijah, njegov mentor Franci Perčič, kasneje svetovalec bivšega predsednika republike Danila Türka. Gregor Golobič in Franci Perčič pa sta tesno sodelovala v Türkovi predsedniški kampanji leta 2007.
Za Gordano Pipan pa med državni uslužbenci in politično sceno velja, da je precej "posesivna in močna" ženska, ki je obvladovala celo Mitjo Gasparija, zato med poznavalci ni nobenega dvoma, da bo prva violina ministrstva tudi pod ministrom Jožefom Petrovičem.

SODNIK KRAŠOVEC PRIHAJA, LAJOVIC OSTAJA?

Po naših informacijah pa naj bi generalni sekretar Cerarjeve vlade postal sodnik ljubljanskega delovnega in socialnega sodišča Darko Krašovec, direktor vladnega urada za komuniciranje pa bo predvidoma kar ostal Boštjan Lajovic.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar Gregor Golobič Jožef Petrovič Gordana Pipan Mitja Gaspari Uroš Čufer Bojan Petan Franci Perčič Danilo Tuerk Danilo Trk Darko Krašovec Boštjan Lajovic

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Novega gospodarskega ministra bo vodila sestrična Gregorja Golobiča