objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Torek, 23. september 2014 ob 07:00

Marko Potrč, Danica Lovenjak in Jinny Ribič. Estrada se tepe za hladilnike!
Potrč, Lovenjakova in Jinny Ribič so prejšnji teden dokazali, kaj zmore slovenska medijska estrada. Od srčne kapi za osebno promocijo do spopada za hladilnik pokojnega fanta, ki ni bil še niti pokopan ...
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Televizijski in radijski voditelj Marko Potrč je imel že veliko kariernih dosežkov. Kot radijski voditelj je pred leti z najdaljšim vodenjem radijske oddaje zrušil za Slovenijo in njene državljane nadvse pomemben Guinnessov rekord (takrat je, pravi, neprenehoma moderiral več kot 122 ur), potem se je - oblečen zgolj v spodnje hlače, "dričal" po snegu na Pohorju, zamenjal kopico radijskih postaj (lastniki, med njimi Mišo Hoelbl - Radio City, Marko Kolbl - Radio Center in Leo Oblak - Radio1, so se ga, vsak po svoje in tako ali drugače znebili), dvakrat je bil celo voditelj televizijske informativne oddaje (Svet na Kanalu A in Danes na Planet TV, čeprav so ga vedno, ko je kakor "šlo zares", kot voditelja zamenjali), enkrat pa je podpisal dve pogodbi za vodenje dveh oddaj hkrati, in to, pozor, na dveh konkurenčnih televizijah (na Kanalu A in TV Slovenija, ker se menda ni zmogel odločiti za eno ali drugo ponudbo), podobno kot nekdanji znani jugoslovanski nogometni reprezentant Safet Sušić, ki je - takrat je bil to bizaren škandal - podpisal dve pogodbi za dva francoska kluba ...
Marko Potrč je trenutno, potem ko je pred slabima dvema mesecema pričakovano odletel kot voditelj precej slabo gledane oddaje Danes (slabo gledane tudi po njegovi zaslugi - rejting od 0,3 do 1,3 odstotka, po podatkih AGB Nielsen Media Research), na isti televiziji (Planet TV) asistent voditeljice Nine Osenar v zabavnem šovu Moj dragi zmore.
Mimogrede, ko je avtor teh vrstic pred štartom televizije Planet TV povprašal tedanjega odgovornega urednika informativnega programa Rajka Geriča, zakaj je za voditelja vzel Marka Potrča, glede na Potrčev "status estradnika", ne pa človeka "newsa", in zakaj ni raje "kupil" Slavka Bobovnika (voditelja oddaje Odmevi na TV Slovenija), je Rajko Gerič prostodušno odgovoril približno takole: "Zakaj pa bi se jaz (Gerič) moral ukvarjati s težakom Bobovnikom, a bi se ti, če bi bil na mojem mestu ...?!"

NA NIVOJU MARKA POTRČA - "DAJ ŠTO DAŠ"

Če se zdaj vprašate, kako je sploh mogoče, da iz voditelja informativne oddaje v naslednjem hipu pristaneš na delovnem mestu pomočnika voditeljice razvedrilne oddaje, sta na voljo dva odgovora. Prvi, na splošno - to je pač slovenska medijsko-estradna scena, drugi, na mikro ravni Marka Potrča, pa "daj što daš". Samo da dobiva nek reden honorar in da je na televiziji.
Poleg tega je Potrč nadvse hvaležen material tabloidnih novinark, pravzaprav velja za ljubljenčka revij, kot so Nova, Lady in Lea. Hvaležen zato, ker je Potrč izjemno plehek ter "poceni" in za osebno medijsko (samo)promocijo pripravljen narediti čisto vse.
Če je Marko Potrč kot voditelj informativne oddaje Danes, z umetno narejeno resnobnostjo, kar naj bi - med oddajo - obupno poudarjal tudi kemični svinčnik v roki, dejansko deloval kot parodija na news (temu primerna je bila tudi gledanost oddaje), je Marko Potrč v šovu Moj dragi zmore "tisti pravi" Marko Potrč. To je namreč to, domet Marka Potrča.
Kako zelo daleč in še dlje je za svojo promocijo pripravljen iti Marko Potrč, pa kaže njegov stavek iz minule oddaje, ko je povedal, kako je pred leti, menda med rušenjem tistega Guinnessovega rekorda, preživel srčno kap?!
Bravo, Marko Potrč, celo (domnevno) srčno kap oziroma zdravje, s čimer se res ne gre šaliti, uporabljaš za omembo ali člančič v tabloidih?!
Hja, tudi Nina Osenar se je začudila takšni promociji, češ - prav "takega norca smo potrebovali za četrto sezono oddaje …"

DANICA LOVENJAK: "DU JU LAJK DRINK GUT VAJN"

Čisto blizu Marka Potrča je druga znana starleta slovenske medijske estrade - Danica Lovenjak. Ko smo pred dnevi prijazno povzeli neko njeno izjavo iz Slovenskih novic (Slovenske novice pa so jo povzele iz njenega facebook profila), da ji tudi mi naredimo malo reklame, nas je v daljšem SMS-sporočilu, očitno živčnem ter polnem pravopisnih napak, obtožila, citiramo, da "vohunimo po njenem facebooku", in kako si ona že ne pusti reči, da je "poklicna obiskovalka prireditev". Če je pred časom še požrla navedbe, da "se je zredila", čeprav se menda ni, kot pravi - spet jo citiramo - pa si "res ne pusti reči", da je poklicna obiskovalka prireditev. Lovenjakova, ki je očitno ne moti, da ji mediji pravijo starleta, njeno ime pa se pojavlja v člankih z naslovi, kot so "Prešlatana vermenarka", zase namreč trdi, da je novinarka in blogerka.
In res, poglejte si ta njen strašni blog. Danica o Danici. Menda ga berejo ona, Srečko Blaz (Sestra Daphne), ki je tudi njen fotograf, modna oblikovalka Maja Ferme, občasno pa še novinar revije Lady Tomaž Mihelič (Sestra Marlenna) in še kakšna piarovka, če ji Lovenjakova pošlje link do bloga. No, Tomaž Mihelič nam je kmalu po objavi pričujočega članka sporočil, da (tudi) on ne bere bloga Danice Lovenjak.
Pri Danici Lovenjak pa je zanimivo še nekaj. Po javno dostopnih bazah podatkov ni lastnica nobenega podjetja, niti nima statusa samostojne podjetnice ali novinarke, zato se postavlja vprašanje, kako - kot novinarka, kar trdi, da je - sploh posluje. Po drugi strani se v tabloidnih revijah hvali z dragimi oblekami in številnimi čevlji svetovno znanih modnih kreatorjev ter prestižnih blagovnih znamk. Res pa je tudi, da jo v znanih ljubljanskih restavracijah pogosto videvajo v spremstvu starejših (moških) tujcev, kjer je včasih moč prisluhniti tudi njeni angleščini v slogu Alenke Bratušek, ko sprašuje svoje spremljevalce: "Du ju lajk tu drink gut vajn …"
Na naša vprašanja, povezana z njenim poslovanjem in življenjskim slogom, Lovenjakova ni odgovorila.

FILIP ŠE NI BIL POKOPAN, JINNY PA SKRBI STANOVANJE

Tretji šok pa s(m)o lahko pozornejši opazovalci slovenske medijske estrade minuli teden doživeli po tragični smrti novinarja Filipa Kocijančiča. Kot je znano, se je Kocijančič smrtno ponesrečil predprejšnji četrtek ponoči, po koncu prireditve Miss Slovenije 2014, ko se je vračal iz Ljubljane domov v Kranj. Toda pozor, njegova užaloščena spremljevalka in bivša misica Jinny Ribič je že tri dni pozneje, v nedeljo zvečer(!!!), po facebooku iskala novo sostanovalko v njunem stanovanju, in šele po tej objavi, prav tako na facebooku, pozivala znance in prijatelje, naj pridejo na Filipov pogreb, ki je bil dva dni pozneje - v torek?! Nesrečni Filip tako ni bil še niti pokopan, Jinny Ribič pa je kljub temu najbolj skrbelo, kdo ji bo v prihodnje plačeval polovico stroškov dvosobnega stanovanja.
Nekaj ur po torkovem pogrebu je Jinny Ribič z intervjujem za Slovenske novice sprožila vojno proti staršema in bratu pokojnega novinarja, očitajoč, da jo "mečejo" iz stanovanja, kjer sta živela s Filipom, poleg tega naj bi od nje zahtevali, da vrne hladilnik. Dan pozneje se je javno oglasila Filipova mama Dita Kocijančič, ki je bralkam ter bralcem Slovenskih novic pojasnila, da je stanovanje, kjer sta stanovala Jinny in pokojni Filip, "v lasti celotnega bloka," tam pa že "poteka glasovanje o tem," ali Jinny Ribič "še lahko stanuje v tem stanovanju." In hkrati priznala, da od Jinny Ribič res zahteva vrnitev hladilnika …
Kako se je končalo glasovanje v bloku, še ni znano, čeprav Jinny Ribič prek facebooka še vedno vneto išče sostanovalko za delitev stroškov. Prav tako se ne ve, ali je vrnila tisti hladilnik, po spletnih forumih pa se pojavljajo zapisi, da je imel Filip Kocijančič tudi hčerko, z upravičeno dodanimi opazkami, da o njej "kot zakoniti dedinji stanovanja", če bi bil lastnik stanovanja pokojni Filip Kocijančič, začuda nihče ne govori ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Potrč Mišo Hoelbl Marko Kolbl Leo Oblak Safet Sušić Nine Osenar Rajka Geriča Slavka Bobovnika Danica Lovenjak neko njeno izjavo njen strašni blog Srečko Blaz maja ferme Tomaž Mihelič Alenke Bratušek Filipa Kocijančiča Jinny Ribič Dita Kocijančič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Marko Potrč, Danica Lovenjak in Jinny Ribič. Estrada se tepe za hladilnike!