objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 23. september 2014 ob 15:00

Na ministrstvu za javno upravo - Virant po Virantu. Ponuja Renato Zatler
Pravočasno parkiranje. Velik del Virantovega kabineta z ministrstva za notranje zadeve naj bi se kar prestavil na direktorat za informatiko in e-storitve
2014 Pozareport

Odpri galerijo

"... Če je kdo pomislil, da se Gregor Virant umika iz politike, se moti," pravijo naši viri iz javne uprave. "Gregor Virant bo nadaljeval ministrovanje na ponovno ustanovljenem ministrstvu za javno upravo, prek svoje dolgoletne sodelavke Renate Zatler, dosedanje Virantove državne sekretarke, ki naj bi jo novi minister za javno upravo Boris Koprivnikar spet imenoval za državno sekretarko," napovedujejo isti viri. To pomeni, da bo Renata Zatler v celoti prevzela vse vajeti v svoje roke, delala pa po naročilu Gregorja Viranta.
Renata Zatler velja namreč za Virantovo "najožjo sodelavko", je tudi članica Državljanske liste, Viranta pa spremlja že od samega začetka, ko jo je v svojem prvem ministrskem mandatu pripeljal iz Gospodarske zbornice. Velja pa tudi za osebo, ki ukaze Gregorja Viranta "brezkompromisno izvršuje ..."
Da bi se lahko obdržala na stolčku državne sekretarke, se je Renata Zatler dva tedna pred koncem Virantove vladavine na ministrstvu začasno prestavila - jasno, v dogovoru z Virantom - na direktorat za informatiko in e-storitve, kot namestnica direktorja, zdaj pa čaka, da bo dobila priložnost tudi v novi vladi Mira Cerarja.
Na DIES pa ni prestopila samo Zatlerjeva, tja naj bi se po navedbah naših virov "parkiral" dobršen del Virantovega kabineta, denimo Nevenka Vratanar, vodja Virantovega kabineta, državni sekretar Dušan Kričej in dosedanji generalni sekretar ministrstva za notranje zadeve Domen Bizjak, sicer pa omenjeni direktorat formalno, menda samo "na papirju", vodi Jurij Bertok, nekdanji simpatizer SDS, nato Državljanske liste, no, zdaj pa seveda Stranke Mira Cerarja ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Virant Renate Zatler boris koprivnikar Mira Cerarja Nevenka Vratanar Dušan Kričej Domen Bizjak Jurij Bertok

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na ministrstvu za javno upravo - Virant po Virantu. Ponuja Renato Zatler