objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 25. september 2014 ob 07:00

Vzvišeni in ponosni. Bratuškova, Pavlič in Jakič že paradirajo po Bruslju!
Poleg Romana Jakiča in Jerneja Pavliča naj bi - v timu Alenke Bratušek - službo v Bruslju dobil tudi Stojan Pelko, odstopljeni predsednik sveta Zavezništva Alenke Bratušek
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Alenka Bratušek, Jernej Pavlič in Roman Jakič so fizično že v Bruslju.
Včeraj dopoldne so namreč zdaj že bivša predsednica vlade, njen bivši vodja kabineta in prav tako bivši minister za obrambo, torej bodoča podpredsednica evropske komisije ter njena bodoča najožja bruseljska sodelavca, "vzvišeno in ponosno paradirali po evropskem parlamentu," poročajo naši viri. Jerneja Pavliča pri tem očitno ni nič (z)motilo dejstvo, da so se zoper njegove sporne "kvalifikacije" za delo v kabinetu (oziroma "osebnem uradu", kot kabinetom evropskih komisarjev žargonsko pravijo v Bruslju) nove evropske komisarke, naj bi ga kmalu opravljal ob Bratuškovi, obregnili tudi nekateri vodilni evropski mediji, denimo European Voice.
Kako si Bratuškova, Pavlič in Jakič financirajo svoje - trenutno - zasebne poti v Bruselj, pa še preverjamo.

POLEG PAVLIČA IN JAKIČA V BRUSELJ TUDI PELKO

Da bosta Pavlič in Jakič odšla v Bruselj skupaj z Alenko Bratušek, smo prvi poročali že pred nekaj tedni, po naših novih informacijah pa naj bi se Bratuškovi v Bruslju kmalu pridružil tudi Stojan Pelko, trenutno še tiskovni predstavnik posebne misije Evropske unije na Kosovu, sicer pa nedavno odstopljeni predsednik sveta stranke Zavezništvo Alenke Bratušek (ZaAB).
Pri Stojanu Pelku, tudi edinemu lastniku podjetja Korpus, d. o. o., je zanimivo še nekaj. Po navedbah naših virov iz Pozitivne Slovenije (PS) naj bi del davkoplačevalskega denarja, ki ga je Pelkovo podjetje Korpus - na podlagi posebne pogodbe - dobivalo od poslanske skupine PS (po podatkih Supervizorja je Korpus samo iz naslova državnega zbora prejel nakazila v skupni višini nekaj več kot 250 tisoč evrov), šlo za ustanovitev stranke ZaAB in predvolilno kampanjo ZaAB. Natančne podatke o tem naj bi imela nekdanji generalni sekretar PS Vasja Butina in kratkotrajni vodja poslanske skupine PS Jože Kavtičnik, toda Zoran Janković naj bi znotraj svoje stranke ustavil afero, češ - z "izdajalcem" Stojanom Pelkom si on "ne bo mazal rok".
Vasja Butina sicer pravi, da po volilnem kongresu Pozitivne Slovenije na Brdu pri Kranju "ni imel vpogleda v poslovanje ločene poslanske skupine in tudi kasneje v poslovanje stranke ZaAB."
Spomnimo. Nataša Pelko, nekdanja soproga Stojana Pelka in bivša tiskovna predstavnica PS, je po razkolu znotraj PS nekaj časa delala v kampanji neuspešnega kandidata PS za evropskega poslanca Jožeta Mencingerja.
Tudi ona si je, pravijo, zelo močno želela službo v Bruslju, no, zdaj pa bo tja, namesto nje, ironija pa takšna, po vsem sodeč odpotoval njen bivši mož Stojan Pelko ...

SE GOLOBIČU SPLAČA FUZIJA ZAAB IN SMC?

Mimogrede, od leta 2012 do leta 2013 je bila direktorica Korpusa, d. o. o., tudi famozna Blanka Muster, znana iz številnih afer, povezanih z razvpitim odvetnikom Mirom Senico.
Medtem pa Jani Möderndorfer, vodja poslanske skupine ZaAB, po lokalnih volitvah napoveduje kongres stranke ZaAB. Na kongresu bo stranka dobila "novo ime" in novega predsednika (takrat bo Alenka Bratušek predvidoma že trdno zasidrana v Bruslju), kar bo, kot zdaj kaže, postal kar Möderndorfer.
Po naših informacijah iz Stranke Mira Cerarja (SMC) pa je samo še vprašanje časa, kdaj  - po odhodu Bratuškove - bo prišlo "do združitve" ZaAB in SMC. Kar naj bi med drugimi zagovarjal tudi Milan Brglez, predsednik državnega zbora in "drugi človek" SMC (drugi človek je pod narekovaji zato, ker naj bi se Brglezu v zadnjih tednih vpliv znotraj Cerarjeve stranke menda - zmanjšal). Boljši poznavalci političnega zakulisja pa so prepričani, da bo moral zeleno luč, torej nekakšen blagoslov za "priključitev" ZaAB k SMC dati nekdanji prvak stranke Zares Gregor Golobič, je pa vprašanje, ali mu to že zdaj sploh koristi. Isti viri namreč opozarjajo, da Gregorju Golobiču trenutno še bistveno bolj ustreza, da stranka (poslanci) ZaAB ostane "samostojna stranka" direktno pod njegovim vplivom, saj so tako uporabnejši za Golobičeve zakulisne politično-poslovne operacije.
Pri tem ne gre pozabiti, da ima Gregor Golobič tudi izjemno velik vpliv na Združeno levico (ZL), zlasti pa na mnenjske voditelje blizu in okoli ZL, denimo kolumnista časopisa Dnevnik Tadeja Troho ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Jernej Pavlič roman jakič European Voice Stojan Pelko Vasja Butina Jože Kavtičnik Nataša Pelko Jožeta Mencingerja Blanka Muster Mirom Senico Jani Möderndorfer milan brglez Cerarjeve Gregor Golobič Tadeja Troho

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vzvišeni in ponosni. Bratuškova, Pavlič in Jakič že paradirajo po Bruslju!