objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 25. september 2014 ob 15:00

Študij za 12 tisočakov brez licence. Mama Katarine Kresal spet hodi po robu
Novopečeni visokošolski zavod Fizioterapevtika pod vodstvom Friderike Kresal vpisuje bodoče študente, čeprav njihovi študijski programi nimajo ustreznih akreditacij, zato diplome ne bodo veljavne
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Friderika Kresal, mama nekdanje političarke Katarine Kresal, spet hodi po robu. Njen najnovejši poslovni projekt, novoustanovljeni visokošolski zavod Fizioterapevtika, je še brez licence za posamezne študijske programe, pa kljub temu vpisuje študente in jim zaračunava 3.900 evrov za enoletno šolnino. Tisti, ki se bodo vpisali in plačali šolnino, pa nimajo prav nobenih garancij, da bodo njihove diplome tudi uradno priznane in veljavje, čeprav bodo za celoten študij - po bolonjskem sistemu - odšteli okoli 12 tisoč evrov.
Visokošolski zavod Fizioterapevtika, katerega direktorica, dekanja in lastnica je Friderika Kresal (sedež zavoda je v Medvodah, študijski programi te "zasebne, mednarodno orientirane visokošolske institucije" pa naj bi se, kot je za zdaj predvideno, odvijali v Zdravilišču Laško), sicer ima "akreditacijo" Nacionalne agencije republike Slovenije za kakovost visokega šolstva (Nakvis), od junija letos, nimajo pa akreditacij posamezni študijski programi tega zavoda, zato njihove diplome ne morejo biti veljavne.
Vpis za študente se zaključuje 1. oktobra.

PREISKAVA FIZIOTERAPEVTIKE?!

Tega se očitno zaveda tudi Friderika Kresal, zato na spletni strani Fizioterapevtike v posebnem pojasnilu "tolaži" bodoče študente, da akreditacije študijskih programov pričakujejo do konca tega leta, kar je - milo rečeno - spet zavajanje. Kresalova namreč nima prav nobenih garancij, da bo Nakvis akreditacije dejansko odobril, še več, po naših informacijah Nakvis celo preiskuje Kresalovo in njen zavod Fizioterapevtika, zakaj vpisuje študente v študijske programe, ki nimajo licence.

SODBA ZOPER FRIDERIKO KRESAL ŠE NI PRAVNOMOČNA

Spomnimo, Friderika Kresal je že prej hodila po robu zakona.
Na ljubljanskem okrajnem sodišču so ji sodili zaradi kaznivega dejanja, ker je v svojo fizioterapevtsko zbornico bez soglasja vpisala več kot sto fizioterapevtov, vendar je bila aprila letos na prvi stopnji oproščena. Sodba sicer še ni pravnomočna.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Friderika Kresal Katarine Kresal Nakvis

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Študij za 12 tisočakov brez licence. Mama Katarine Kresal spet hodi po robu