objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 26. september 2014 ob 11:14

Sporen Kešeljević v Cerarjevem kabinetu, prav tako sin odvetnika Zakonjška
Nesojeni minister Aleksandar Kešeljević je te dni prav potihoma pristal v kabinetu predsednika vlade
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Ekonomist Aleksandar Kešeljević, eden od tvorcev gospodarskega programa Stranke Mira Cerarja, ki je bil sprva kandidat za ministrsko funkcijo, potem pa je zaradi spornega članstva v nadzornem svetu Infond Holdinga ter afere Groff izpadel iz ministrske igre, je zdaj vendarle postal član kabineta predsednika vlade Mira Cerarja. Na spletni strani kabineta predsednika vlade njegovega imena še ni, prav tako naj bi za njegovo imenovanje šele danes izvedeli na ljubljanski ekonomski fakulteti, kjer je Kešeljević redno zaposlen.
Kešeljević naj bi bil poslej sicer zaposlen tako na fakulteti kot na vladi. Kakšne funkcije prevzema znotraj kabineta, pa nam še ni uspelo izvedeti, saj je Aleksandar Kešeljević na svojem mobilnem telefonu - nedosegljiv.
Poleg Aleksandra Kešeljevića sta se - po naših informacijah - v kabinetu predsednika vlade, kot svetovalca, te dni zaposlila tudi Matej Zakonjšek, sin znanega odvetnika Emila Zakonjška, ki prevzema gospodarsko diplomacijo, in Gregor Jagodič, zdaj že bivši tiskovni predstavnik Stranke Mira Cerarja, postal je namreč svetovalec za kulturo.
Mimogrede, Matej Zakonjšek, tudi član sveta SMC, je "zaslovel" ob nočni vložitvi predloga ministrske ekipe v državni zbor, ker je bila lista sprva vložena napačno. Zakonjšek, ki je bil za to odgovoren, se je po navedbah naših virov skliceval na napačne člene ustreznega zakona, zato so morali vložitev liste kandidatov za ministre ponoviti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
aleksandar kešeljević spornega članstva Mira Cerarja njegovega imena še ni Matej Zakonjšek Emila Zakonjška Gregor Jagodič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sporen Kešeljević v Cerarjevem kabinetu, prav tako sin odvetnika Zakonjška