objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 29. september 2014 ob 06:49

Je Nataša Pirc Musar izgubila pri trdi levici, ker je lobirala na desnici?!
Za nekdanjo informacijsko pooblaščenko naj bi bila usodna fotografija med lobiranjem Slavka Kmetiča, vidnega člana SDS
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po nekaterih informacijah (ki prihajajo iz krogov desnice) je Nataša Pirc Musar, nekdanja informacijska pooblaščenka, nedavne volitve za generalnega direktorja oziroma direktorico RTV Slovenija izgubila potem, ko je začela za glasove članov programskega sveta RTV lobirati tudi na desnici. Del tako imenovane "trde levice" naj bi se Pirc Musarjevi tako "odpovedal" po tem, ko so novinarji tednika Demokracija objavili fotografijo, posneto 22. avgusta v ljubljanski gostilni Pod Vrbo v Trnovem, kjer sta skupaj sedela Nataša Pirc Musar in Slavko Kmetič, član sveta RTV, sicer pa nekdanji predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) ter vpliven član SDS.

NA DESNICI NAJ BI ZANJO LOBIRAL ROMAN KONČAR

Po navedbah naših virov naj bi sestanek med Natašo Pirc Musar in Slavkom Kmetičem pripravil producent, igralec in podjetnik Roman Končar, prav tako zelo aktiven znotraj VSO, računajoč, da bo Pirc Musarjeva pridobila manjkajoče glasove programskih svetnikov RTV na desnici, v zameno pa bi Nataša Pirc Musar, potem ko bi postala generalna direktorica, med vodilne kadre RTV Slovenija postavila tudi kakšnega "desničarja". Pa še Roman Končar bi lahko nadaljeval svoje poslovno sodelovanje s TV Slovenija.
Čeprav je Demokracija takrat tudi objavila, da se Nataši Pirc Musar lobiranje pri desnem Slavku Kmetiču nikakor ne more iziti, pa rezultati tajnega glasovanja na programskem svetu RTV - 10. septembra - dokazujejo, da Pirc Musarjeva pri Kmetiču le ni bila tako neuspešna. Kmetič sicer ni direktno glasoval za NPM, pa tudi protikandidatu Marku Filliju ni dal svojega glasu (čeprav so Fillija, poleg dela levice, podprli tudi vsi člani programskega sveta RTV, ki "pripadajo" desnici), njegov glasovalni listič je bil namreč neveljaven. Podobno kot Kmetič sta neveljavna glasovalna lista oddala še Ciril Baškovič in Jedrt Jež Furlan, doslej oba velika zagovornika Nataše Pirc Musar na - levici, njen tretji veliki podpornik Nikola Damjanić, direktor Ninamedie, ki je bil za programskega svetnika RTV izvoljen na listi Pozitivne Slovenije, pa sploh ni glasoval ...
Kot je znano, je Marko Filli, stari-novi generalni direktor RTV, dobil za izvolitev minimalno potrebnih 15 glasov programskih svetnikov, Nataša Pirc Musar pa samo štiri, kar je zanjo katatastrofalen poraz.
Zdaj se, kot pravi, "počuti razočarano in prevarano" ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
nataša pirc musar Slavko Kmetič Roman Končar Marku Filliju Ciril Baškovič Jedrt Jež Furlan Nikola Damjanić "počuti razočarano in prevarano"

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Je Nataša Pirc Musar izgubila pri trdi levici, ker je lobirala na desnici?!