objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 1. oktober 2014 ob 06:45

SD. Bil je pripravljen zamenjati Hana, postal pa je njegov namestnik
Novopečeni poslanec Matjaž Nemec je postal namestnik vodje poslanske skupine Socialnih demokratov
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Matjaž Han, vodja poslanske skupine Socialnih demokratov, se je pred časom, potem ko se je že vedelo, da bo Janko Veber postal minister, namesto njega pa bo v državni zbor prišel Franci Križanič, kot nadomestni poslanec, "pozanimal", ali bi kdo od poslank in poslancev SD prevzel vodenje poslanske skupine, ker je sam razmišljal o odstopu. Han in Križanič namreč nikakor ne gresta skupaj, Franci Križanič, kot smo že poročali, se, ko sreča Hana, celo "obrne stran".
Med pogovori, ki jih je s poslanskimi kolegi SD imel Han, so njegovo idejo vsi po vrsti zavrnili, no, edini, ki je izpovedal to ambicijo in bil takoj pripravljen prevzeti mesto vodje poslanske skupine stranke SD, pa je bil novopečeni poslanec Matjaž Nemec, sicer bivši dolgoletni tesni sodelavec Boruta Pahorja. Ko je Han to uvidel, je "umaknil" ponudbo ter ostal vodja poslanske skupine. Je pa Matjaž Nemec včeraj popoldne le dobil funkcijo znotraj poslanske skupine SD, postal je namreč namestnik vodje - Matjaža Hana.
Funkcija vodje poslanske skupine sicer prinaša precej višjo poslansko plačo, predvsem pa neposreden dostop do novinarjev in medijev.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Han janko veber Franci Križanič smo že poročali Matjaž Nemec Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

SD. Bil je pripravljen zamenjati Hana, postal pa je njegov namestnik