objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 1. oktober 2014 ob 06:43

Cerar zamenjal vse varnostnike. Presenečenje, saj tega ni storil niti Janša
Novi predsednik vlade je po prihodu na Gregorčičevo dal zamenjati čisto vse policijske pripadnike Urada za varnost in zaščito, dodeljene za njegovo varovanje
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik vlade Miro Cerar je po prihodu v vladne sobane na Gregorčičevi ulici ukazal zamenjati celotno ekipo policistov varnostnikov, sicer pripadnikov Urada za varnost in zaščito pri Generalni policijski upravi. Po naših informacijah je Cerar zahteval zamenjavo vseh 16 varnostnikov, dodeljenih predsedniku vlade, gre pa za štiri ekipe treh varnostnikov in še štiri inšpektorje, kar je povzročilo izjemno presenečenje, saj tako "paranoičnega" ukrepa, kot pravijo naši viri blizu vlade in policije, ni zahteval niti Janez Janša, ko je postal šef vlade.
Zdaj na uradu (UVZ) in policiji seveda ugibajo, "koga in česa" se boji Miro Cerar, prav tako se že govori, da naj bi Cerarjeva vlada "relativno hitro" zamenjala sedanjega šefa policije Stanislava Venigerja.

VLOGA IN AFERE FRANCA POVŠETA

Nekateri poznavalci tako drastično zamenjavo povezujejo tudi s Cerarjevim svetovalcem za področje nacionalne varnosti Francem Povšetom, nekdanjim dolgoletnim načelnikom policijske uprave v Novem mestu.
No, Franci Povše je bil doslej vpleten v vsaj dve veliki aferi. Prvič leta 2002, ko so novinarji tednika Mladina tedanjega generalnega direktorja policije Marka Pogorevca javno obtožili, da naj bi na neki zabavi poskušal posiliti javnosti takrat neznano žensko, ki pa jo je na tisto zabavo pripeljal prav - Franci Povše. Hude obtožbe zoper Marka Pogorevca so se - spomnimo - pozneje izkazale kot nedokazane. Druga afera, ki je potem tudi "odnesla" Povšeta, pa je bil gospodarski kriminal v novomeški komunali. Junija 2004 so namreč kriminalisti aretirali in ovadili tedanjega direktorja komunale iz Novega mesta Boruta Novaka in tudi novomeškega župana Boštjana Kovačiča, na Povšeta pa so leteli očitki, da je vedel za kriminal znotraj komunale, toda njegovi policisti niso ukrepali. Kmalu potem so Povšeta kot načelnika novomeške policije zamenjali, svojo kariero pa je nadaljeval v gospodarstvu.
Je pa zanimivo, da minuli četrtek, ko je Cerarjeva vlada Franca Povšeta imenovala v kabinet predsednika vlade, se mediji teh dveh medijsko odmevnih Povšetovih afer nenadoma niso več spomnili, niti tisti mediji ne, ki so leta 2002 in 2004 o tem na veliko poročali ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar Janez Janša Stanislava Venigerja Francem Povšetom Marka Pogorevca Boruta Novaka Boštjana Kovačiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Cerar zamenjal vse varnostnike. Presenečenje, saj tega ni storil niti Janša