objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 9. oktober 2014 ob 06:54

Tako kadruje Desus na kulturi. Za šefa kabineta prihaja poklicni mesar!
Tudi nova ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar, ki jo uradniki in politiki na veliko opravljajo, čudno polni svoj kabinet
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Kadrovanju se je končno posvetila tudi nova ministrica za kulturo, "sporna" Julijana Bizjak Mlakar, potem ko je že od primopredaje poslov (od prejšnjega ministra Uroša Grilca) na ministrstvu tako rekoč čisto - sama. Vidna članica stranke Desus, prej pa poslanka Socialnih demokratov, je tudi na primopredajo poslov prišla sama samcata, na ministrstvu pa ji je doslej "pomagala" Biserka Močnik, vodja sektorja za umetnost, ker sta, kot pravijo naši viri, "sosedi v domačem kraju". Kaj ji je Močnikova vse svetovala, zaposleni na ministrstvu zgolj ugibajo, jo pa videvajo, ko hodi v ministričino pisarno.
Julijana Bizjak Mlakar se je uradnikom ministrstva sicer predstavila v triurnem predavanju, ki so ga menda številni predčasno zapustili, češ - nima pojma, za kaj gre, eni jo tudi hudo opravljajo in celo govorijo, da je ženska "nora". Na politični sceni se zanjo sicer ve, da je močno konfliktna, na ministrstvu za kulturo pa zdaj dodajajo, da je gospa tudi zelo paranoična in nikomur ne zaupa.
Na nedavni posvet Cerarjeve vlade o proračunu (na Brdu) ni šla, raje je poslala enega od uradnikov ministrstva. Kot da ne bi vedela, da je proračun najpomembnejša zadeva, se čudijo na njenem ministrstvu?!

POČAKALA NA ŽEGNE KARLA ERJAVCA

Kar zadeva sestavo ožjih sodelavcev in vodstva ministrstva za kulturo, je nova ministrica doslej molčala, viri pa pravijo, da je čakala konec lokalnih volitev, ko naj bi ji predsednik Desusa Karl Erjavec dal ali "požegnal" bodoče sodelavce. Prek medijev, konkretno časopisa Delo, sta se že ponujala znani pisatelj Tone Peršak, nekdanji predsednik Demokratske stranke (Peršak je zdaj član Desusa) in bivši poslanec, ki naj bi postal državni sekretar, ter filmski režiser in koordinator akcijskega odbora Koks Igor Koršič, znan tudi kot "borec" proti Janezu Janši in SDS, ki naj bi postal svetovalec ministrice. Na ministrstvu za kulturo naj bi bil Koršič sicer zaposlen samo petinjsko, ker je v službi na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo.
Pri Peršaku in Koršiču naj bi šlo za dogovor iz časa sestavljanja vlade, ko sta se Društvo slovenskih pisateljev in akcijski odbor Koks javno oglasila s protestom ob napovedih imenovanja Julijane Bizjak Mlakar, potem pa sta DSP in Koks - po dogovoru z Mirom Cerarjem - sporočila, da Bizjak Mlakarjevo podpirajo.
Danes pa naj bi Cerarjeva vlada za generalno sekretarko ministrstva za kulturo imenovala Darjo Hrga, nekdanjo direktorico občinske uprave v Ljutomeru, ki je aprila lani negativno zaslovela z odmevno afero, ko so mediji razkrili, da je kot direktorica občinske uprave z državnim zborom sklenila pravno sporno podjemno pogodbo in pogodbo o delu ter ob svoji službi pokasirala dodatnih 5.390 evrov davkoplačevalskega denarja. Za ta denar je kakor svetovala poslanski skupini stranke Desus, ki jo je vodil (in jo še vodi) poslanec Franc Jurša. Toda Jurša je tudi nekdanji ljutomerski župan, ki je Darjo Hrga postavil na čelo občinske uprave v Ljutomeru.
Za šefa kabineta ministrice za kulturo pa prihaja Danilo Markočič iz Izole, znan kot pridelovalec oljk in po poklicu nič več in nič manj kot izučeni - mesar.
Res pa je, da ima Danilo Markočič tudi določene izkušnje na področju stikov z javnostmi, dela na občini in turizmu.

GRILC PA NAZAJ, KJER JE ZORAN JANKOVIĆ

Mimogrede, prejšnji minister za kulturo Uroš Grilc se je vrnil na ljubljanski Magistrat, kjer je postal direktor urada za mladino. In je menda ves nesrečen, ker mora spet delati z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, potem ko se je po znanem razkolu znotraj Pozitivne Slovenije med Jankovićem in Alenko Bratušek opredelil za - Bratuškovo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
julijana bizjak mlakar Uroša Grilca Biserka Močnik Cerarjeve karl erjavec tone peršak Igor Koršič Janezu Janši Darjo Hrga Franc Jurša Danilo Markočič Zoranom Jankovićem Alenko Bratušek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tako kadruje Desus na kulturi. Za šefa kabineta prihaja poklicni mesar!