objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 9. oktober 2014 ob 06:42

Če Cerar še razmišlja o novi komisarki, jo Golobič že ima: Violeto Bulc!
Začela se je pričakovana medijska kampanja za promocijo nove kandidatke za slovensko komisarko, Violete Bulc, ki naj bi po načrtu Gregorja Golobiča sicer postala predsednica vlade
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Ime Violete Bulc, ki naj bi bila v igri za novo slovensko komisarsko v Bruslju, kot kandidatko Stranke Mira Cerarja, se je pojavilo dokaj klasično. Prek tvita ene od plavolasih novinark oddaje 24ur na Pop TV, ki jo je za svoje "medijske spine" in samopromocijo uporabljal že Gregor Virant. In to že dve ali tri ure pred tem, ko je Alenka Bratušek dokončno katastrofalno pogorela na glasovanju dveh odborov bruseljskega parlamenta ITRE in ENVI. Novinarka se je pozneje sicer branila, da gre za "resno kandidaturo", toda predsednik vlade Miro Cerar se imena Violete Bulc sinoči v Milanu, na izrednem vrhua evropske unije o zaposlovanju, še ni upal izustiti. Cerar se je raje zgovarjal na izvršni odbor SMC, kjer pa, kot pravijo dobri poznavalci, ima Gregor Golobič - po grobi odstranitvi Petra Jamnikarja ter odstopu Bojana Dobovška - že solidno večino.
Po pričakovanju medijsko kampanjo za Violeto Bulc nadaljuje Golobičev časopis Dnevnik, kjer že poročajo, da se tudi v "bruseljskih krogih kot možna nova kandidatka za evropsko komisarko omenja Cerarjeva ministrica brez resorja, odgovorna za področje razvoja, strateške projekte in kohezijo" ter podpredsednica vlade Violeta Bulc, kar pa, vsaj po naših zadnjih informacijah iz Evropske ljudske stranke in Zavezništva Socialistov in demokratov, do včeraj zvečer še ni držalo. Če bo slovenska kandidatka za evropsko komisarko Bulčeva, pišejo v Dnevniku, naj bi Slovenija tudi zadržala podpredsedniško mesto, vključno z energetskim resorjem.

SPEČA AGENTKA GREGORJA GOLOBIČA. VIR: LUCU

Da Violeta Bulc sodi med ključne Golobičeve kadre v stranki in vladi Mira Cerarja, ni prav nobenega dvoma. Že januarja 2011 je družabni kronist Aleksander Lucu v Nedeljskem Dnevniku Violeto Bulc uvrstil med Golobičeve "speče agentke", ki jo Golobič pripravlja, da bi postala predsednica vlade. No, Lucu je to "lastnost" Violete Bulc seveda opisal s primerno ljubkostjo in prijaznostjo, enako tudi njeno "zabredenje" med "pridobitnike" in "tajkunčke".
Violeta Bulc je sicer bivša soproga Aleša Bulca, sina nekdanjega visokega politika Marka Bulca, ki ga je Janez Drnovšek na začetku svoje politične kariere premagal na volitvah za predsednika predsedstva nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije.
Violeta Bulc sicer izhaja iz "preproste" trebanjske družine (njena mama je bila zaposlena kot glavna kadrovkinja v Trimu Trebnje), dekliški priimek Violete Bulc je Bunc, zato se je nekaj časa fonetično hecno podpisovala tudi kot "Violeta Bunc Bulc". Ambicije Violete Bulc, pravijo naši viri, pa so zrasle potem, ko se je omožila v družino Marka Bulca, v slogu "od višine se zvrti".

ZAMOLČANA NJENA VLOGA V TELEMACHU

Ob njenem prodoru v izvršni odbor Stranke Mira Cerarja (toda pozor, članica tega organa je postala šele po volilni zmagi Mira Cerarja na julijskih parlamentarnih volitvah in takoj sodelovala v obračunu z Jamnikarjem) ter imenovanju za "prvo damo" Cerarjeve vlade so mediji popolnoma zamolčali tudi njeno vlogo v družbi Telemach, kjer je bila prisiljena zapustiti mesto članice uprave, ker naj bi tuji dobavitelji Telemacha denarne provizije nakazovali na njeno "paralelno" zasebno podjetje. Tudi kmalu po nedavnem imenovanju za podpredsednico vlade so Finance razkrile, da kot lastnica podjetja Vibacom po elektronski pošti naokoli pošilja reklamna sporočila. Po razkritju v Financah se je Violeta Bulc izgovarjala, da je "prišlo do pomote", čeprav se je to zgodilo večkrat, vendar so drugi mediji afero kakor spregledali.

SPIN OKOLI MRAMORJA IN DRAGONJE, DA SE JO ZAŠČITI

Da bi pred mediji prikrili prva trenja med Violeto Bulc in ministrom za finance Dušanom Mramorjem (znotraj vlade namreč Bulčeva hoče odločati na gospodarsko-finančnem področju), so Golobičevi lobisti pred dvema tednoma prek novinarjev oddaje Svet na Kanalu A lansirali očiten spin o domnevnem (in povsem izmišljenem) sporu med Mramorjem in novim državnim sekretarjem v kabinetu predsednika vlade in ministra za finance Metodom Dragonjo. Kar pa ni imelo zveze z realnostjo, kajti Metoda Dragonjo je v Cerarjevo vlado pripeljal prav - Mramor. 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Violete Bulc Gregor Virant Alenka Bratušek miro cerar Gregor Golobič Petra Jamnikarja Bojana Dobovška Aleksander Lucu Aleša Bulca Marka Bulca Janez Drnovšek Bunc Dušanom Mramorjem Metodom Dragonjo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Če Cerar še razmišlja o novi komisarki, jo Golobič že ima: Violeto Bulc!