objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 11. oktober 2014 ob 08:07

Pri Junckerju dobiva službo in azil, Möderndorferju pa naroča zaposlitve
Alenka Bratušek se v Slovenijo vrača samo začasno, za funkcijo na čelu njene stranke pa naj bi se spopadla Jani Möderndorfer in Metod Dragonja
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših informacijah, ki prihajajo iz Bruslja, si je Alenka Bratušek na zadnjem pogovoru s predsednikom evropske komisije Jeanom-Claudom Junckerjem, po katerem je odstopila od kandidature za podpredsednico komisije, v zameno za ta odstop zagotovila službo v bodočem Junckerjevem kabinetu, z mesečnimi prejemki med 12 in 15 tisoč evri ter plačanim bivanjem v evropski prestolnici.
Bruselj bo tako rekoč njen "politični azil", saj naj bi se v Ljubljano vračala bolj poredkoma - ob koncih tedna.
Do takrat pa ostaja poslanka, namestnica vodje poslanske skupine (zato ima tudi precej višjo plačo kot čisto "navadna" poslanka) in seveda predsednica Zavezništva Alenke Bratušek (ZaAB), do prvega naslednjega kongresa stranke, če ne bo odstopila že prej.

TUDI VILFAN JE NE MORE VEČ VIDETI

Saj je situacija v stranki ZaAB po njenem polomu v Bruslju katastrofalna.
Poslanec in podpredsednik stranke Peter Vilfan in Alenka Bratušek komajda še govorita, ker je Vilfan, po tisti njeni ideji, da bi si tečaj angleškega jezika plačala kar iz fonda poslanske skupine ZaAB, kot pravijo, "ne več more videti."

ZAPOSLITEV IN KADROVSKI DOGOVORI

Je pa Alenka Bratušek vodji poslanske skupine ZaAB Janiju Möderndorferju naročila, da mora v poslanski skupini zaposliti Niko Poglajen, nekdanjo uslužbenko poslanske skupine stranke Zares, potem Virantove Državljanske liste, ki je pred julijskimi parlamentarnimi volitvami prestopila v tabor ZaAB (še prej pa v kabinet predsednice vlade) ter postala velika oboževalka AB. Poglajnova, sicer tudi hčerka nekdanjega novinarja Dnevnika Jožeta Poglajna, je, spomnimo, med predvolilno kampanjo po družabnih omrežjih pošiljala videoposnetek predvolilnega soočenja na Pop TV, kjer Bratuškova kakor "sesuva" Mira Cerarja, ker si je Cerar na prejšnjem soočenju na isti televiziji drznil "nekaj šepetati" s prvakom SDS Janezom Janšo.
Roman Jakič naj bi po preteku nadomestila za ministrsko plačo ponovno odprl status samostojnega podjetnika ter prejemal nakazila iz stranke ZaAB za opravljanje funkcije generalnega sekretarja stranke. Menda tri do pet tisoč evrov mesečno: Stranka ZaAB sicer mesečno iz državnega proračuna dobiva okoli 11 tisoč evrov. Za službo Jerneja Pavliča, njenega "Rasputina", kot mu pravijo nekateri v ZaAB, pa naj bi Bratuškova poskrbela sama, očitno bo z njo ostal v Bruslju.

V IGRI ZA PREDSEDNIKA TUDI METOD DRAGONJA

Za mesto novega predsednika ZaAB pa se bosta na kongresu predvidoma "spopadla" Jani Möderndorfer in bivši minister za gospodarstvo ter novi državni sekretar v Cerarjevem kabinetu - Metod Dragonja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Jeanom-Claudom Junckerjem Peter Vilfan Janiju Möderndorferju Niko Poglajen Virantove Jožeta Poglajna Mira Cerarja Janezom Janšo roman jakič Jerneja Pavliča metod dragonja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pri Junckerju dobiva službo in azil, Möderndorferju pa naroča zaposlitve