objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 17. oktober 2014 ob 05:39

Bratuškova v Bruslju menda ni vzela niti evra, Bulčeva pa od vlade - da
Vse si je plačala sama, nobenega evropskega denarja ni dobila, za Alenko Bratušek pravijo v njeni stranki ZaAB, medtem ko naj bi Violeta Bulc zdaj v Bruslju bivala na stroške davkoplačevalcev
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Alenka Bratušek za priprave na zaslišanje pred Evropskim parlamentom ni vzela niti enega evra iz blagajne Evropske unije, po novem zatrjujejo v njeni stranki, Zavezništvu Alenke Bratušek, kljub govoricam in poročanju Žurnala24, da naj bi AB prejela do 6.500 evrov, njen svetovalec Jernej Pavlič pa 3.500 evrov.
"Vse si je plačala sama, nobenega denarja ni dobila," pravita vodja poslanske skupine Jani Möderndorfer in tiskovni predstavnik ZaAB Slavko Gegič, med bivanjem v Bruslju pa je koristila svoj redni dopust. Čeprav je bila, tako Möderndorfer, na podlagi sklepa vlade, da je uradna kandidatka za slovensko komisarko v Bruslju, upravičena do plačila stroškov za letalske karte in bivanje v Bruslju.

SKUPAJ SO IMELI NAJETO ENO STANOVANJE

Držijo pa naše informacije, da so Bratuškova, Pavlič in Roman Jakič v Bruslju najeli stanovanje, kjer so bivali tri tedne. Jakič se je sicer ob vikendih vračal v Ljubljano, Bratuškova in Pavlič pa ne. Tudi Jakič naj bi si vse plačeval sam.

LUZER PAVLIČ SE UMIKA IZ POLITIKE

Prav tako naj ne bi evropskega denarja dobil Jernej Pavlič, ki se je odrekel tudi trimesečnemu denarnemu nadomestilu za plačo državnega sekretarja oziroma šefa kabineta bivše predsednice vlade. Pavlič je bil očitno popolnoma prepričan, da bo njegova šefinja res postala evropska komisarka, on pa vodja kabineta z mesečno plačo do 15 tisoč evrov.
Zdaj se "luzer" Pavlič, član tako imenovanega "trio adijo" (Bratušek, Pavlič, Jaklič) - po naših informacijah - "umika" iz politike, pravi, da ni več zaposlen v javni službi, stranki ZaAB pa je kakor prepovedal dajati izjave in komentarje, ki se tičejo njega. Kar je sicer najmanj čudno, saj je Pavlič še vedno član izvršnega odbora ZaAB, torej član najožjega vodstva stranko in tako še vedno v politiki.
V stranki ZaAB pa ostajajo brez komentarja na logično vprašanje, zakaj je Alenka Bratušek hotela "dvigniti" denar poslanske skupine za tečaj angleškega jezika, če si je po drugi strani priprave na prevzem komisarske funkcije financirala iz lastnega žepa.

VIOLETA BULC PA IMA POTNI NALOG VLADE

Je pa zato na stroške vlade po navedbah naših virov v Bruselj odpotovala novopečena kandidatka za evropsko komisarko Violeta Bulc. Imela naj bi "potni nalog" na podlagi sklepa vlade, da je uradna kandidatka Slovenije. Na naša vprašanja v tej zvezi, ki smo jih včeraj zvečer posredovali Gregorju Krajcu, šefu kabineta predsednika vlade Mira Cerarja, smo zaenkrat še vedno brez odgovora.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Jernej Pavlič Jani Möderndorfer Slavko Gegič roman jakič violeta bulc Gregorju Krajcu Mira Cerarja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bratuškova v Bruslju menda ni vzela niti evra, Bulčeva pa od vlade - da