objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 19. oktober 2014 ob 06:46

Naveza Cerar, Kacin in Violeta Bulc. Vezana trgovina ali celo korupcija?!
Jelko Kacin je na bruseljskem parketu lobiral za Violeto Bulc, še preden je padla Alenka Bratušek, zdaj pa od Mira Cerarja pričakuje plačilo v obliki posebnega priporočilnega pisma
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko smo minuli četrtek ekskluzivno poročali, da Jelko Kacin lobira za visoko uradniško mesto v Bruslju ali službo vodje delegacije oziroma posebnega predstavnika Evropske unije v Bosni in Hercegovini, dan pozneje pa so o tem pisali tudi novinarji beograjskega časopisa Politika, se je naše pisanje izkazalo za resnično.
Iz kabineta predsednika vlade Mira Cerarja je prišlo uradno sporočilo, da se je Cerar prejšnji teden pogovarjal s Kacinom, menda na željo Jelka Kacina, ki je Cerarja prosil za podporo pri svoji (Kacinovi) kandidaturi v obliki posebnega "priporočilnega pisma". Iz vladnega kabineta še sporočajo, da bo Cerar o tem pismu razmislil do srede prihodnjega tedna.

CERARJEVO PISMO - PLAČILO ZA LOBIRANJE?!

Viri iz Bruslja, ki so nas pred dnevi opozorili tudi na lobiranje Jelka Kacina za novo slovensko komisarsko kandidatko Violeto Bulc (spomnimo, Kacin je bruseljski teren za Bulčevo pripravljal že pred polomom Alenke Bratušek, zlasti v zvezi liberalnih in demokratskih strank ALDE, tudi v dogovoru z Mirom Cerarjem), pa opozarjajo, da pri navezi Cerar-Kacin-Bulc ne gre samo za vezano kadrovsko trgovino, ampak celo za politično korupcijo. Zato bo tudi o tem, kot pravijo, verjetno morala svoje povedati tudi komisija za preprečevanje korupcije.
Prvič, Jelko Kacin, ki je lobiral za Violeto Bulc, zdaj od Mira Cerarja pričakuje (zahteva) "plačilo za opravljeno lobiranje", to je priporočilno pismo. In drugič, premier Cerar je na vladi - prek spornega glasovanja - dosegel, da je kandidatka vlade za komisarko postala ne samo povsem nova političarka, ampak tudi njegova družinska prijateljica.

DODIK, KACIN, ZEMLJARIČ IN KUČAN

Kar se tiče Jelka Kacina (danes je na Twitterju zapisal, da "ne ve, kdo bo novi vodja delegacije" Evropske unije v Bosni in Hercegovini) in njegove kandidature za visokega predstavnika Evropske unije v Sarajevu, pa je že odločno proti predsednik Republike Srbske Milorad Dodik, ker naj bi bil Kacin "izrazito protisrbsko" usmerjen. Kacin je bil namreč v času, ko je zasedal položaj evropskega poslanca, tako imenovani poročevalec Evropskega parlamenta za Srbijo.
Milorad Dodik je po navedbah naših virov iz obveščevalne srenje sicer znan po povezavah, tudi poslovnih, z nekaterimi vidnimi predstavniki "trde levice" v Sloveniji, zlasti Janezom Zemljaričem, pa tudi Milanom Kučanom.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
ekskluzivno poročali Jelko Kacin Mira Cerarja Violeto Bulc Alenke Bratušek milorad dodik Janezom Zemljaričem Milanom Kučanom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Naveza Cerar, Kacin in Violeta Bulc. Vezana trgovina ali celo korupcija?!