objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 22. oktober 2014 ob 06:38

Veber čisti vojsko. Zamenjal naj bi tudi šefa vojaških obveščevalcev
Vojaške strukture naj bi bile preveč pod vplivom Janeza Janše: na čelo OVS naj bi zato prišel Damijan Kos ali Gorazd Rednak
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po hitri in (ne)pričakovani zamenjavi načelnika Generalštaba Slovenske vojske Dobrana Božiča (zamenjal ga je brigadir Andrej Osterman) naj bi sledila še zamenjava direktorja Obveščevalno-varnostne službe (OVS) na ministrstvu za obrambo. Minister Janko Veber naj bi kmalu odstavil sedanjega direktorja Boštjana Perneta, vladi pa predlagal imenovanje novega šefa vojaških obveščevalcev, kar naj bi postal ali Damijan Kos ali pa Gorazd Rednik.
Slednji je že vodil OVS v času vlade pokojnega Andreja Bajuka vendar naj bi bil "blizu" Socialnih demokratov, Kos pa je sedanji sekretar na ministrstvu za obrambo, sicer pa nesojeni župan občine Vransko, kjer je bil na nedavnih lokalnih volitvah županski kandidat na listi SD.
Po naših informacijah naj bi pri odstavitvi Dobrana Božiča ter načrtovani zamenjavi direktorja obveščevalne službe šlo za tako imenovano "čiščenje" vojaških struktur, ki naj bi bile - po mnenju "trde levice" - še vedno "preveč pod vplivom" prvaka SDS Janeza Janše.
Minister za obrambo Janko Veber nam načrtovane zamenjave direktorja OVS ter imenovanje Kosa oziroma Rednaka včeraj ni niti potrdil niti zanikal.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dobrana Božiča Andrej Osterman janko veber Boštjana Perneta Damijan Kos Gorazd Rednik Andreja Bajuka Janeza Janše

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Veber čisti vojsko. Zamenjal naj bi tudi šefa vojaških obveščevalcev