objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 22. oktober 2014 ob 06:40

Vodstvo stranke SMC proti pismu podpore, ki naj bi ga Cerar napisal Kacinu
Predsednik vlade Miro Cerar je vprašanje kandidature Jelka Kacina za visokega predstavnika Evropske unije v Sarajevu namesto na sejo vlade uvrstil na sejo izvršnega odbora svoje sranke
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji evropski poslanec Jelko Kacin po vsem sodeč ostaja brez želenega priporočilnega pisma, ki naj bi mu ga napisal predsednik vlade Miro Cerar ob Kacinovi kandidaturi za visokega predstavnika Evropske unije v Bosni in Hercegovini. Cerar je namreč to "Kacinovo željo" uvrstil kar na sejo izvršnega odbora Stranke Mira Cerarja, ki pa je - vsaj po naših zanesljivih informacijah - na ponedeljkovi seji odločil, naj Cerar posebnega pisma ne napiše. To naj bi Cerar, ki je bil prav tako na seji, v teh dneh, predvidoma še danes, tudi sporočil Kacinu.
Jelko Kacin nam je včeraj zvečer dejal, da teh "informacij nima, da ne ve, s čim se ukvarja izvršni odbor SMC, da vsi vedo več kot on, zato jih tudi ne more komentirati, predsednik vlade pa naj bi bil zanj," kot pravi Jelko Kacin, "težko dosegljiv oziroma nedosegljiv."

ZAKAJ O KACINU SPLOH RAZPRAVLJA OŽJE VODSTVO SMC?!

Priporočilno pismo slovenske vlade naj bi bilo sicer za omenjeno kandidaturo Jelka Kacina izjemno pomembno. Pri tem je res zanimivo, pravzaprav skrajno nenavadno, zakaj je Miro Cerar vprašanje takšnega pisma, ki bi torej sodilo na sejo vlade, sploh dal na sejo vodstva svoje stranke?! Verjetno zato, pravijo poznavalci, ker se je hotel "elegantno" izogniti odgovornosti za pisno podporo Kacinovi kandidaturi, potem ko so se v javnosti pojavile informacije, da naj bi pri lobiranju za komisarsko funkcijo Violete Bulc v Bruslju šlo za "vezano kadrovsko trgovino" med Cerarjem, Kacinom in Bulčevo.
Generalni sekretar SMC Erik Kopač glede tega za nas včeraj ni bil dosegljiv.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jelko Kacin priporočilnega pisma miro cerar Violete Bulc Erik Kopač

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vodstvo stranke SMC proti pismu podpore, ki naj bi ga Cerar napisal Kacinu