objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 24. oktober 2014 ob 06:34

Zamenjava direktorja Sove je tudi Cerarjevo maščevanje Bojanu Dobovšku
... zdaj že bivši šef Sove Stane Štemberger je namreč brat ljubljanske sodnice Mateje Dobovšek, soproge poslanca in nesojenega ministra za notranje zadeve Bojana Dobovška
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Zamenjava direktorja Slovenske varnostno obveščevalne agencije (Sova) Staneta Štembergerja pomeni tudi maščevanje Mira Cerarja poslancu Bojanu Dobovšku, nesojenemu ministru za notranje zadeve in nekdanjemu vidnemu ter ustanovnemu članu Stranke Mira Cerarja. To, da gre, citiramo, "za maščevanje" Dobovšku, ki je - spomnimo - pred časom medijsko odmevno zapustil SMC, je pa ostal član poslanske skupine SMC, nam je potrdilo več različnih virov znotraj SMC, Dobovšek pa tega uradno noče komentirati.
Dobovškova soproga in ljubljanska sodnica Mateja Dobovšek je namreč sestra zdaj že bivšega šefa Sove Štembergerja.

RODBINSKE VEZI PREDSEDNIKA VLADE

Glede na to, da so nekateri mediji špekulirali, da naj bi za imenovanjem novega direktorja Sove Andreja Očka, doslej neznanega analitika iz Sove, stal generalni sekretar Stranke Mira Cerarja Erik Kopač, pa naši viri znotraj SMC pravijo, da sta Miro Cerar in Andrej Oček prijateljsko povezana, (včasih) naj bi skupaj tudi počitnikovala, družinske ali prijateljske (oziroma "rodbinske") vezi pa pri Cerarjevem kadrovanju igrajo izjemno pomembno vlogo. Dokaz temu sta Cerarjevi družinski prijateljici Violeta Bulc, ki je naprej postala podpredsednica vlade, takoj zatem pa slovenska komisarka v Bruslju, in mariborska odvetnica Vesna Györkös Žnidar, ki jo je Miro Cerar namesto Bojana Dobovška postavil na stolček ministrice za notranje zadeve.

CERAR IN KOPAČ SE OBIČAJNO NAJDETA ...

Isti viri tudi pojasnjujejo, da se kadrovski interesi Mira Cerarja in Erika Kopača resda velikokrat razlikujejo, se pa, nekje v ozadju, potem običajno znajdejo na isti valovni dolžini.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Slovenske varnostno obveščevalne agencije Staneta Štembergerja Mira Cerarja Bojanu Dobovšku Mateja Dobovšek Andreja Očka Erik Kopač violeta bulc Vesna Györkös Žnidar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zamenjava direktorja Sove je tudi Cerarjevo maščevanje Bojanu Dobovšku