objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Nedelja, 26. oktober 2014 ob 06:30

Tudi hrvaški analitiki prepričani, da je Kučan povezan z Miloradom Dodikom
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Milan Kučan točno ve, kdaj in kje se mora pojaviti v javnosti ali pa se vsaj javno oglasiti s kakšnim svojim mnenjem. Ta bleščeči instinkt mu hočeš-nočeš priznavajo tudi njegovi najtrši politični nasprotniki.
V zadnjih nekaj mesecih je Kučan to storil dvakrat. Prvič, ko se je v družbi Zorana Jankovića pojavil na odprtju prenovljenega Trga republike, malo pred lokalnimi volitvami, na višku predvolilne kampanje. Do takrat so ankete javnega mnenja kandidatu za ljubljanskega župana Jankoviću kazale nekaj več kot 40 odstotkov, njegovi Listi Zorana Jankovića pa drugo mesto, za Stranko Mira Cerarja. Po skupnem medijskem poziranju Kučana in Jankovića, namenjenem predvsem - zaradi Jankovića - zmedenim volivcem levice, je sledilo pričakovano: Jankovićev rejting se je dvignil čez 60 odstotkov, Lista Zorana Jankovića pa je na volitvah v mestni svet potem celo prehitela SMC.
Drugič se je Milan Kučan pojavil minuli torek, ko je na spletnem portalu Pozareport.si zahteval objavo popravka na članek, kjer so bile omenjene tudi njegove povezave z razvpitim predsednikom Republike Srbske Miloradom Dodikom.
Do tukaj vse lepo in prav, če Kučan ne bi v omenjenem popravku nastopil z dokaj mizerno argumentacijo ter na meji kar žaljivih namigov na vire avtorja "spornega" članka in avtorja teh vrstic. Kučan zanesljivo ni med tistimi, ki bi v tej državi lahko drugim očitali "propagandistične vire".
Pravzaprav je (bilo) smešno, saj je Milan Kučan hitel osorno demantirati nekaj, kar sploh ni bilo zapisano, češ - on, Kučan, naj bi se z Dodikom "srečal enkrat samkrat", ko je za Boruta Pahorja, takrat še predsednika vlade, pripravljal poročilo o razmerah v Bosni in Hercegovini.
Saj sami vemo, da Milan Kučan ni Gašpar Gašpar Mišič, da bi se z Miloradom Dodikom dobival sredi Kopra, vsem na očeh ...
Toda dejstva so naslednja. Da naj bi Kučan imel povezave z Dodikom, si nisem izmislil jaz, to je že januarja 2012 za Al Jazeero povedal znani hrvaški politični analitik Davor Gjenero. Naj ga citiramo: "... Nekdanji predsednik Milan Kučan ima namreč z Jankovićem (Zoranom) izrazito čvrsto, politično in lobistično, torej čudno, povezavo s predsednikom Republike Srbske Miloradom Dodikom."
In kolikor vem, Milan Kučan citiranega hrvaškega analitika ni demantiral.

JE PA DOSEGEL, DA DRUGI MEDIJI O TEM NE POROČAJO ...

Zato se lahko vprašamo, zakaj se je Milan Kučan zdaj počutil poklicanega (in ogroženega?!), da tokrat vendarle demantira svoje, npr. "čudne" povezave z Miloradom Dodikom?!
Verjetno ne samo zato, da bi z objavo popravka na portalu Požareport.si dal vedeti drugim medijem, naj o tem ničesar ne poročajo - kar je Kučan sicer res dosegel. Slovenski "mainstream" mediji, kot vedno, ko gre za Milana Kučana, raje previdno molčijo.

KUČANOVO POROČILO NA DODIKOVI LINIJI

Mimogrede, tisto "Kučanovo poročilo" je prek Pahorja romalo v Bruselj, tam pa, kot vemo, nekje obtičalo v nekem predalu. Naši diplomatski viri pravijo, da je brez večje vrednosti (eni tudi pravijo, da ga je Pahor želel malo "zaposliti", da ne bi - kot "upokojenec" - kar naprej "lomastil" po domači politični sceni) razen tega, da je Kučan razburil muslimanske državljane Bosne in Hercegovine.
Njegovo posebno poročilo je šlo namreč v smeri "pravice" bosanskih Srbov do referenduma in odcepitve. Na Dodikovi liniji, pač ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan Kučan Zorana Jankovića Pozareport.si na članek Miloradom Dodikom Boruta Pahorja Gašpar Gašpar Mišič Davor Gjenero

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tudi hrvaški analitiki prepričani, da je Kučan povezan z Miloradom Dodikom