objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Torek, 28. oktober 2014 ob 06:21

Da me tožita Kresalova in Zemljarič, kaže na stanje duha v naši družbi!
Sodni obračun z našim kolumnistom. Katarina Kresal in Janez Zemljarič skoraj istočasno vložila kazenski tožbi zoper Bojana Korsiko, ki mu zaradi pisanja grozi celo zapor
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Janez Zemljarič, nekdanji politik in bivši vodja slovenske državne varnosti, ter propadla političarka Katarina Kresal, sicer bivša predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve v vladi Boruta Pahorja, sta zoper kolumnista Bojana Korsiko vložila dve kazenski tožbi - zaradi domnevne razžalitve.
Kazenski tožbi se nanašata na dve kolumni, objavljeni na spletnem portalu Požareport.si, 20. junija in 7. julija letos, je pa zanimivo, da sta Zemljarič in Kresalova tožbi zoper Korsiko vložila tako rekoč "istočasno", Bojan Korsika ju je namreč prejel v dveh tednih. Našemu kolumnistu po obeh kazenskih tožbah (inkriminirane stavke obeh "spornih" kolumn objavljamo v nadaljevanju) zaradi pisanja zdaj grozi skupna kazen celo do enega leta zapora!

BILO BI NAIVNO MISLITI, DA GRE ZA (ČASOVNO) NAKLJUČJE!

Tudi Korsika je prepričan, kako bi "bilo naivno misliti", da sta obe tožbi zoper "čast in dobro ime" Janeza Zemljariča ter Katarine Kresal "časovno naključje".
Za osvežitev spomina: ko je "daljnega" 28. decembra leta 2009 v poznani Vinoteki na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču Janez Zemljarič proslavljal svoj 81. rojstni dan, je bila med skrbno izbranimi gosti tudi tedanja ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal. In obratno, Janez Zemljarič je bil med vidnimi povabljenci na tistem razvpitem srečanju Združenja Yes pri partnerju Katarine Kresal, odvetniku Miru Senici, avgusta istega leta - 2009. Senica je sicer tudi eden od Zemljaričevih odvetnikov.
"... Sicer pa je bil Janez Zemljarič eden od vodij službe državne varnosti v jugoslovanskem sistemu, ki je bila po današnjih merilih teroristična organizacija. Katarina Kresal pa je propadla političarka, ki je zaradi obtožb Komisije za preprečevanje korupcije predčasno končala mandat policijske ministrice.
Da me - zaradi časti - tožita takšni osebi," ugotavlja Bojan Korsika, "kaže na stanje duha v naši družbi."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
janez zemljarič Katarina Kresal Boruta Pahorja Bojana Korsiko Miru Senici

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Da me tožita Kresalova in Zemljarič, kaže na stanje duha v naši družbi!