objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 29. oktober 2014 ob 06:20

Štefanec in KPK preiskujeta Cerarja, Erjavca, Bratuškovo pa celo dvakrat!
Na Komisiji za preprečevanje korupcije uradno potrdili še dve preiskavi zaradi imenovanja kandidatk za evropsko komisarko, Alenko Bratušek in Violeto Bulc, pa tudi preiskavo na ministrstvu za zunanje zadeve
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Čeprav je Komisija za preprečevanje korupcije v preiskavi (postopku) zoper nekdanjo predsednico vlade Alenko Bratušek zaradi njenega spornega samoimenovanja za kandidatko za slovensko komisarko v Bruslju izgubila "etapno pravdo" pred vrhovnim sodiščem (vrhovni sodniki so komisiji prepovedali javno objavo odločitve KPK v tem postopku do pravnomočnosti odločbe, pritožbo komisije pa so zavrnili, ker je predsednik protikorupcijske komisije Boris Štefanec vložil pritožbo brez kopije potrdila o opravljenem pravosodnem izpitu?!), je že znano, da je komisija med to preiskavo - pri ravnanju Bratuškove - ugotovila tako imenovano "nasprotje interesov".
Odločitev pa, kot rečeno, še ni pravnomočna.

PREISKAVA ZOPER ALENKO BRATUŠEK ŠT. 2

Toda Komisija za preprečevanje korupcije zoper Alenko Bratušek - prav tako zaradi spornega samoimenovanja - vodi še eno preiskavo, kjer poleg suma nasprotja interesov preiskujejo tudi "sum korupcije in ravnanja v nasprotju s pričakovano integriteto." Ampka tudi ta preiskava še ni končana.
Nič čudnega torej, da je Alenka Bratušek med zadnjo sejo mandatno-volilne komisije v državnem zboru, sicer zaprto pred mediji in javnostjo, "nadirala" prisotnega Štefaneca in zahtevala, naj se izloči iz postopka zoper njo, ker je bil pred časom član njene bivše stranke Pozitivne Slovenije.

PREISKAVA ZOPER CERARJEVO VLADO ZARADI VIOLETE BULC

Toda pozor, Štefanec in njegova komisija preiskujeta tudi vlado Mira Cerarja oziroma Cerarjev postopek v zvezi z odločanjem o kandidatki za - zdaj že tudi - evropsko komisarko Violeto Bulc. Tudi ta postopek še ni zaključen, po nekaterih informacijah, tudi iz Stranke Mira Cerarja, pa naj bi bilo med drugim sporno celo glasovanje predsednika vlade, saj sta, kot je prav tako že znano, Miro Cerar in Violeta Bulc "družinska prijatelja".

PREISKAVA TUDI NA ZUNANJEM MINISTRSTVU

In še to, Boris Štefanec preiskuje tudi ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca oziroma zunanje ministrstvo zaradi domnevno spornih zaposlitev. Tudi ta postopek še ni zaključen, je pa slišati, da naj prav zaradi tega Erjavec ne bi bil več "tisti pravi Karl Erjavec", kot ga poznamo. Tudi "strah" prek KPK naj bi Erjavca silil, da brez ugovorov podpira finančne ukrepe Cerarjeve vlade (denimo prepolovitev denarja za regrese), čeprav na škodo svojih upokojencev. Ampak to je že druga zgodba ...
Vse tri nove preiskave, zoper Alenko Bratušek, Cerarjevo vlado, povezano z imenovanjem Violete Bulc, in preiskavo na ministrstvu za zunanje zadeve, so nam uradno potrdili tudi na Komisiji za preprečevanje korupcije. Podrobnosti pa ne izdajo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenko Bratušek Boris Štefanec Mira Cerarja Violeto Bulc Karla Erjavca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Štefanec in KPK preiskujeta Cerarja, Erjavca, Bratuškovo pa celo dvakrat!