objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 29. oktober 2014 ob 06:32

Verodostojnost Požarja
Bojan Požar se hudo jezi, ker sem se odločil demantirati njegov zapis o mojih domnevnih poslovnih povezavah z Miloradom Dodikom, med drugim piše Milan Kučan
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Bojan Požar se hudo jezi, ker sem se odločil demantirati njegov zapis o mojih domnevnih poslovnih povezavah z Miloradom Dodikom. Res mediji objavljajo o meni vrsto izmišljotin in se na večino ne odzovem, saj bi imel s tem preveč početja. Včasih pa vendarle reagiram. Zaradi bralcev, ki morajo imeti možnost presoditi verodostojnost medija.
Požar je v odzivu razkril svoj "obveščevalni" vir (Požareport, 26.10.2014, "Tudi hrvaški analitiki prepričani, da je Kučan povezan z Miloradom Dodikom"). Hkrati je razkril, da gre za izjavo hrvaškega političnega analitika, ki je stara 34 mesecev, torej skoraj tri leta. Davor Gjenero je takrat menil, da sem "politično in lobistično" povezan s predsednikom Republike Srbske prek Zorana Jankovića. Tudi po Gjeneru povezav nisem imel jaz, ampak Janković. Nikakor pa Gjenero ni omenjal poslovnih povezav. To je Požarjev dodatek. 
Navedene izjave res nisem demantiral, kot ugotavlja Požar, a trditve zato še niso resnične. In niso. Sem pa demantiral Gjenerovo interpretacijo tega, kar naj bi bila vsebina mojega poročila o razmerah v BiH (Vjesnik, 30.3.2011 ). Žal njegovi interpretaciji sledi tudi Požar, ki prav tako poročila verjetno ni niti prelistal, kaj šele prebral.
Ena izjava D. Gjenera pri Požareportu tako mimogrede postane prepričanje "hrvaških analitikov". Jankovićeve domnevne povezave postanejo Kučanove. "Politične in lobistične" povezave postanejo poslovne. Predpostavke nekoga izpred 34 mesecev postanejo Požarjevo dejstvo sedanjosti. Njegovemu slepemu prenašanju tujih, netočnih in neažurnih informacij pa potem sledi še jeza, da sem se drznil oglasiti. Kljub Požarjevi jezi mislim, da je prav, če imajo bralci možnost poznati tudi to plat.
Milan Kučan
Ljubljana
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
bojan požar Miloradom Dodikom Požareport, 26.10.2014 Davor Gjenero Zorana Jankovića Milan Kučan Ljubljana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Verodostojnost Požarja