objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 31. oktober 2014 ob 06:26

Kordež je že zunaj. Govorice: padla naj bi tudi sodba zoper Edvarda Ovna
Po nekaterih informacijah, ki so zakrožile po tem, ko je Bine Kordež srečno zapustil zapore na Dobu, naj bi bil rešen tudi nekdanji direktor stanovanjskega sklada
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko je vrhovno sodišče nekdanjega "tajkuna" in prvega človeka Merkurja Bineta Kordeža v sredo zvečer nenadoma izpustilo iz zapora na Dobu, ker "obstaja velika verjetnost, da bo sodba zoper njega razveljavljena", so se razširile govorice, da naj bi "padla" tudi obsodilna sodba zoper Edvarda Ovna, nekdanjega direktorja stanovanjskega sklada, ki je bil januarja letos obsojen na štiri leta in šest mesecev zapora ter plačilo 35 tisoč evrov.
Spomnimo, Oven, tudi nekdanji podpredsednik LDS, je bil obsojen zlorabe položaja, ker je sklad od družbe Etaline inženiring pred več kot desetimi leti kupil zemljišče v Vižmarjih, novinarji časopisa Dnevnik pa so ob Ovnovi obsodbi (postopek je vodila ljubljanska okrožna sodnica Lea Habjanič) zapisali, da sodba zoper Edvarda Ovna "označuje konec nedotakljivosti človeka, ki je pred očmi vseh pristojnih institucij neizmerno obogatel".

VLOGA TOŽILCA HARIJA FURLANA

Ob današnjih govoricah, da bo obsodilna sodba zoper Edvarda Ovna na višjem sodišču razveljavljena zaradi "podobnih procesnih napak" kot sodba v primeru Bineta Kordeža, se je zanimivo spomniti tudi govoric, ki so krožile že med samim procesom zoper Ovna na okrožnem sodišču. Državno tožilstvo je namreč osebno zastopal vodja posebne skupine državnih tožilcev Harij Furlan.
No, takrat sta v informacijskem obtoku krožili dve "različici", zakaj naj bi Harij Furlan celo "osebno" prevzel tožilsko vlogo zoper Edvarda Ovna. Eni so govorili, da zato, ker je Furlan prepričan, da bo gladko zmagal, drugi pa, da zato, da bi bil "nedotakljivi" Oven na koncu oproščen ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bineta Kordeža Edvarda Ovna Lea Habjanič harij furlan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kordež je že zunaj. Govorice: padla naj bi tudi sodba zoper Edvarda Ovna