objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 1. november 2014 ob 07:04

Obračun. Če Bratuškova ne odstopi, Möderndorfer in Vilfan zapuščata ZaAB
Prihodnji teden, predvidoma že v ponedeljek, bo vroče na seji ožjega vodstva Zavezništva Alenke Bratušek. Kdo bo na koncu moral oditi, AB ali najmanj dva poslanca in Roman Jakič ...?!
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Prihodnji ponedeljek na seji izvršnega odbora Zavezništva Alenke Bratušek (lahko se tudi zgodi, da bo seja šele v torek) se po naših informacijah začenja obračun na vrhu stranke nekdanje predsednice vlade Alenke Bratušek. Pritiski znotraj stranke, da mora Bratuškova po debaklu s svojo komisarsko kandidaturo odstopiti tudi z mesta predsednice stranke, se vrstijo, posamezni vidni člani ZaAB, denimo podpredsednik stranke in poslanec Peter Vilfan, si sodelovanja z Bratuškovo ne morejo več niti prestavljati. Očitajo ji, da je (bila) stranka "talka" njenih ambicij, zdaj pa je Alenka Bratušek v javnem mnenju tako osovražena, da je stranka po njenim vodstvom obsojena na propad.
Naši viri znotraj ZaAB cinično dodajajo, da je trenutno celo Janez Janša bolj priljubljen od nje ...
Tudi Bratuškova se je očitno zavedala, da čas obračuna prihaja, zato je s posebnim pismom članstvu stranke, javno objavljenim pred nekaj dnevi, med krompirjevimi počitnicami, želela zavlačevati, vendar zadnje ankete javnega mnenja, porazne za ZaAB, so stvari znotraj stranke zaostrile do roba. Poleg tega se je izkazalo, da Alenka Bratušek, prepričana, da je izključno ona zaslužna za preboj ZaAB v državni zbor, sploh ne misli odstopiti in da - očitno - želi še kar naprej ostati predsednica stranke.
Kot kandidata za novega predsednika stranke sta se doslej omenjala vodja poslanske skupine Jani Möderndorfer in nekdanji minister za gospodarstvo ter državni sekretar v kabinetu sedanjega predsednika vlade Mira Cerarja - Metod Dragonja. Pri čemer naj bi bistveno več možnosti ter podpore znotraj ZaAB imel seveda Möderndorfer.

NADRLA SEKRETARJA JAKIČA. ZAMENJAL NAJ BI GA PAVLIČ

Po vrnitvi iz Bruslja je Bratuškova obračunala (no, nadrla ga je) tudi z generalnim sekretarjem ZaAB Romanom Jakičem (slednji se je v Bruslju in javnosti nekaj časa sicer predstavljal kot "svetovalec" Bratuškove), ker naj bi bil kriv, da Bratuškova pri svoji kandidaturi za evropsko komisarko ni imela zadostne podpore v ALDE, kjer ima Jakič, pozor, še kot predstavnik stranke Zares (njegove predprejšnje stranke!) - funkcijo blagajnika. Alenka Bratušek zdaj Romanu Jakiču očita, da ji je "zagotovil" podporo ALDE, potem pa naj bi ga znotraj ALDE ugnal nekdanji evropski poslanec Jelko Kacin, ki je lobiral za Violeto Bulc.
Po navedbah naših virov želi Alenka Bratušek zamenjati Jakiča, na stolček generalnega sekretarja ZaAB pa postaviti svojega tesnega sodelavca in bivšega vodjo kabineta Jerneja Pavliča. Kar ji statut ZaAB tudi omogoča, imenovanje generalnega sekretarja je namreč v popolni pristojnosti predsednice stranke.
Toda Möderndorfer in Vilfan naj bi "šla do konca" ter prihodnji teden poskušala Alenko Bratušek prisiliti k odstopu, in kmalu bo znano, kakšno je - po novem - razmerje sil znotraj izvršnega odbora in pozneje tudi sveta stranke ZaAB.
Po naših informacijah naj bi Möderndorfer in Vilfan zagrozila tudi z odhodom iz stranke ter poslanske skupine, če Bratuškova ne odstopi!
Spomnimo, poleg Alenke Bratušek, Möderndorferja in Vilfana je edina poslanka ZaAB še Mirjam Bon Klajnšček.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek Peter Vilfan Janez Janša Jani Möderndorfer Mira Cerarja metod dragonja Romanom Jakičem Jelko Kacin Violeto Bulc Jerneja Pavliča Mirjam Bon Klajnšček

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Obračun. Če Bratuškova ne odstopi, Möderndorfer in Vilfan zapuščata ZaAB