objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 4. november 2014 ob 06:53

Erjavec podlegel Golobiču. Kadri propadlega Zaresa živijo tudi skozi Desus
Med Pahorjevo vlado naj bi Gregor Golobič poskrbel za afero s kantami, ki je odnesla tedanjega ministra za okolje in prostor Karla Erjavca, danes pa mora Erjavec ponižno zaposlovati Golobičeve ljudi
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Položaj in vpliv Karla Erjavca vedno bolj slabi. Poleg številnih drugih znakov to dokazuje tudi njegovo popuščanje zakulisnim kadrovskim zahtevam Gregorja Golobiča, Iva Vajgla in drugih vodilnih članov propadle stranke Zares. Golobič in Vajgl sta namreč nekatere ključne Zaresovce preprosto "prekomandirala" med kadre Desusa.

NAJPREJ VAJGL ...

Prvi je bil Ivo Vajgl. Potem ko je pred evropskimi volitvami pravočasno ugotovil, da na listi Zaresa ne bo spet izvoljen, je poiskal novo strankarsko zatočišče. Sprva se je sicer ponujal Slovenski ljudski stranki, kjer ga je predsednik stranke in takrat šele bodoči evropski poslanec Franc Bogovič hitro zavrnil, potem pa je Vajglu uspelo pri Desusu.
No, kljub temu, da mu je Karl Erjavec najbolj pomagal do stolčka v Evropskem parlamentu, je Vajgl svojega novega strankarskega šefa Erjavca izdal že ob prvi priložnosti. Vajgl ni nikoli aktivno podprl Erjavčeve kandidature za slovenskega komisarja v Bruslju, nasprotno, Ivo Vajgl je sprva potihoma navijal za Alenko Bratušek, nato pa še bolj dejavno za Violeto Bulc.

... POTEM SLAPNIK ...

Potem sta Golobič in Vajgl predsednika Desusa ter ministra za zunanje zadeve kadrovsko stisnila še enkrat, ko je - znotraj kvote stranke Desus - v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja kot državni sekretar pristal Tadej Slapnik, bivši poslanec ter eden od najbolj profanih kadrov Zaresa. Formalno gledano je Slapnik v novo službo na Gregorčičevo ulico priletel direktno iz Bruslja, kjer je bil na plačilnem spisku evropskega poslanca - Iva Vajgla.

... NA KONCU PA ŠE NINA STANKOVIČ

Za nameček je tiskovna predstavnica poslanske skupine Desus postala - ne boste verjeli - Nina Stankovič, nekdanja predsednica pomladka stranke Zares in celo bivša podpredsednica Zaresa. In ja, tudi ona je bila prej zaposlena kot asistentka evropskega poslanca Iva Vajgla.
Toda Ivo Vajgl je stranko Desus omrežil tudi napol zasebno. Na nekaterih predvolilnih shodih Desusa je na harfo igrala njegova soproga Mojca Zlobko Vajgl.
Vse to skupaj pa je za Erjavca tudi svojevrstno ponižanje "ad personam".
Po mnenju političnih insajderjev je namreč prav Golobič, med mandatom vlade Boruta Pahorja, poskrbel za tisto razvpito afero s "kantami za smeti", ko je moral Karl Erjavec, seveda na podlagi uradnih ugotovitev Računskega sodišča, takrat še pod vodstvom sedanjega evropskega poslanca Igorja Šoltesa, zapustiti funkcijo ministra za okolje in prostor.
Danes pa je Karl Erjavec hočeš nočeš prisiljen stiskati zobe, mižani na obe očesi ter ponižno zaposlovati Golobičeve kadre ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Karla Erjavca Gregorja Golobiča Iva Vajgla franc bogovič Alenko Bratušek Violeto Bulc Mira Cerarja Tadej Slapnik Nina Stankovič Mojca Zlobko Vajgl Boruta Pahorja Igorja Šoltesa

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Erjavec podlegel Golobiču. Kadri propadlega Zaresa živijo tudi skozi Desus