objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 4. november 2014 ob 13:49

Na kolegiju mariborskega župana. Direktor uprave Žula odhaja, Lah prihaja
Po naših informacijah naj bi Damjan Lah, nekdanji tesni sodelavec ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal, začel delati že ta četrtek, Marko Žula pa zaenkrat ostaja zaposlen v mestni upravi
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših neuradnih, vendar zanesljivih informacijah, ki prihajajo iz kolegija mariborskega župana Andreja Fištravca, se Marko Žula, dosedanji direktor mestne uprave, "umika" z mesta direktorja, namesto njega pa naj bi novi direktor MOM postal Damjan Lah, nekdanji generalni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve v času ministrovanja Katarine Kresal.
Spomnimo, Damjana Laha je državno tožilstvo obtožilo zaradi spornega najema razvpite stavbe Igorja Jurija Pogačarja za Nacionalni preiskovalni urad na Dimičevi ulici v Ljubljani, grozila mu je zaporna kazen, toda ljubljansko okrajno sodišče ga je oprostilo. Zadeva sicer še ni pravnomočna, tožilstvo se je namreč pritožilo.
Lah je trenutno zunanji sodelavec Evropskega centra za reševanje sporov, ki ga je ustanovila Kresalova, tam pa delata tudi bivši pravosodni minister Aleš Zalar in nekdanji generalni sekretar LDS Uroš Petohleb.

LAH, ZAKAJ, KAKO IN KDAJ?

Kako, zakaj in kdaj naj bi mariborski župan Andrej Fištravec za novega direktorja mestne uprave štajerske prestolnice postavil prav Damjana Laha, ki sploh ni Mariborčan, še ni znano.
Informacije še preverjamo pri županu Fištravcu, direktorju uprave Žuli, Saši Pelku, svetovalcu župana za stike z javnostmi in tiskovni službi na mariborski občini (kjer pravijo, da "ko bo imel župan ekipo v celoti sestavljeno, bomo o tem obvestili javnost"), vendar odgovorov še nimamo.
Nedoseljiv je tudi Damjan Lah.
Po naših zadnjih informacijah naj bi Damjan Lah začel delati že ta četrtek, Žula pa ostaja zaposlen v mestni upravi. Naši viri blizu župana Fištravca še pravijo, da se je Fištravec za Laha odločil zato, ker naj bi bil "odločnejši od Žule" in naj bi znotraj mariborske uprave naredil red.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andreja Fištravca Marko Žula Damjan Lah Katarine Kresal Igorja Jurija Pogačarja Aleš Zalar Uroš Petohleb Saši Pelku

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na kolegiju mariborskega župana. Direktor uprave Žula odhaja, Lah prihaja