objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 5. november 2014 ob 09:35

Cerarjev direktor Sove kadruje naprej. Bo zamenjan še direktor NPU?
Nov namestnik direktorja Sove je postal Ludvik Čarni, ki ga poznavalci uvrščajo v Kučanov krog. Tako naj bi si predsednik vlade Miro Cerar zagotovil medijskih mir okoli Sove
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik vlade Miro Cerar ne bo zamenjal pravkar imenovanega direktorja Sove Andreja Očka kljub medijskih razkritjem, da Oček nima vseh zakonsko predpisanih pogojev za vodenje Slovenske obveščevalno-varnostne agencije, pravijo naši viri. To naj bi Cerar preprosto ignoriral, je pa okoli Očka in Sove že dobil medijski mir (tega naj bi si Cerar zagotovil pri "stricih iz ozadja", in kot je videti, so mediji, denimo Delo in Dnevnik, o tej aferi res že nehali poročati), v "zameno" pa je direktor Andrej Oček za svojega namestnika postavil Ludvika Čarnija, bivšega dolgoletnega policista, ki ga naši viri blizu Sove uvrščajo v krog Milana Kučana.
Ludvik Čarni je nekdanji direktor Urada za varovanje in zaščito (omenjeni urad je vodil v času, ko je bil Milan Kučan predsednik države, zato naj bi imela tudi neposredne stike), pozneje pa je postal še direktor Urada za varovanje tajnih podatkov.
Mimogrede, dosedanji in zamenjani direktor Sove Stane Štemberger ostaja na Sovi, Oček pa mu je dodelil "neko nepomembno" pisarno.

OVS: MENDA STA PROBLEM KOS IN REDNAK, IŠČEJO TRETJEGA

Napovedano zamenjavo Boštjana Perneta, direktorja Obveščevalno-varnostne službe pri Morsu (OVS), pa naj bi zdaj začasno zaustavila aferica s (pre)hitro zamenjavo načelnika Generalštaba slovenske vojske Dobrana Božiča, ki je minister za obrambo Janko Veber ni znal pametno pojasniti. Težave naj bi bile tudi z obema kandidatoma za novega direktorja OVS. Prvi kandidat Damijan Kos, sicer visok uradnik na ministrstvu za obrambo, naj bi bil vendarle preblizu Socialnih demokratov, zoper naslednjega kandidata Gorazda Rednaka pa naj bi bilo veliko drugih pripomb (med njimi tudi ta, da "preveč govori"), zato iščejo tretjega človeka, kar je Pernetovo zamenjavo seveda - zavleklo.

NPU: KAJ BO Z MAJHENIČEM?

Po hitri zamenjavi dosedanjega generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja, ki smo jo že v začetku oktobra edini napovedali na našem portalu, pa številni znotraj politike ter policije ugibajo, ali bosta nova ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar in novi direktor policije Marjan Fank (včeraj in danes sta skupaj na mednarodni konferenci v Monaku) zamenjala tudi direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada Darka Majheniča.
Majhenič je direktor NPU resda postal šele decembra lani (prej je bil pa nekaj mesecev vršilec dolžnosti), toda pozornejšim opazovalcem ni ušlo, da je Darko Majhenič prej veliko nastopal na tiskovnih konferencah, zdaj pa so ga iz javnosti tako rekoč umaknili ...
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar Andreja Očka Ludvika Čarnija Milana Kučana Stane Štemberger Napovedano Boštjana Perneta Dobrana Božiča janko veber Damijan Kos Gorazda Rednaka Stanislava Venigerja Vesna Györkös Žnidar Marjan Fank Darka Majheniča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Cerarjev direktor Sove kadruje naprej. Bo zamenjan še direktor NPU?