objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 7. november 2014 ob 06:40

SDS gre na klavzuro vseh klavzur. A dobivajo se tudi novi resetiranci!
22. november - moramo se odkrito pogovoriti, kako in kaj naprej, je slišati v SDS. Medtem pa krožek Dimitrija Rupla menda snuje novo stranko na desni sredini
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Sobota, 22. november, bo dan, ko se bo vrh SDS zaprl na tako imenovano klavzuro, prvo po julijskih predčasnih parlamentarnih volitvah, premočni zmagi Stranke Mira Cerarja in levice, ki znotraj državnega zbora obvladuje skoraj ustavno večino, predvsem pa prvo po odhodu Janeza Janše v zapor na Dobu. Klavzura bi se morala zgoditi že prej, tako naj bi zahtevali tudi nekateri vidni člani SDS (češ - znotraj stranke se "moramo odkrito pogovoriti, kako in kaj naprej"), toda prestavili so jo zaradi lokalnih volitev.
Zdaj je datum že določen, kraj sicer še ne, zato člani sveta SDS dobivajo obvestila, naj si rezervirajo 22. november. Do tega datuma naj bi bila tudi že znana odločitev ustavnega sodišča o začasni odredbi v pritožbi Janeza Janše zaradi odvzema poslanskega mandata, kar naj bi bila "prva ura resnice" za Janšo tudi na ustavnem sodišču, zato ni čudno, da prihajajočo klavzuro SDS nekateri že imenujejo "klavzuro vseh klavzur".

NA KLAVZURI TUDI JANŠA

Glede na to, da bo 12. novembra minila prva petina zaporne kazni, ki jo Janša - od 20. junija dalje - preživlja v Puščavi, in naj bi Janša, kot to določajo predpisi, dobil avtomatično možnost tako imenovanhi "vikend izhodov", bo na klavzuri sodeloval tudi Janša.
Mimogrede, kongres Nove Slovenije, kjer bo za predsednico stranke ponovno izvoljena Ljudmila Novak, bo teden dni pozneje, 29. novembra na Vrhniki.

OD RUPLA DO DAMJANOVIČA - NOVI RESETIRANCI?!

Na desni sredini pa se dogaja tudi okoli Nove revije. Po naših informacijah se intenzivno dobivajo Dimitrij Rupel, Tone Jerovšek in Peter Jambrek, šlo pa naj bi za pogovore o prespektivah SDS (tudi) brez Janeza Janše ter ustanovitvi nove "desnosredinske" politične stranke. Intelektualni "krožek" okoli Rupla, kjer se pojavljajo še nekatera znana imena, med njimi nekdanji superminister druge Janševe vlade Žiga Turk, pa diplomat Igor Senčar ter direktor Slovenske filharmonije in nesojeni župan Ljubljane Damjan Damjanovič, že dobiva ime "novi resetiranci" ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Janše ljudmila novak dimitrij rupel Tone Jerovšek peter jambrek žiga turk igor senčar Damjan Damjanovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

SDS gre na klavzuro vseh klavzur. A dobivajo se tudi novi resetiranci!