objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 10. november 2014 ob 13:45

Alenka Bratušek kuha in udriha po Miru Cerarju. Češ - ta vlada ne bo dolgo
Bratuškova ne samo da zavlačuje z odstopom, člane stranke celo prepričuje, da bo Cerarjeva vlada padla, zato se ne splača iti v njegovo vladno koalicijo
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanja predsednica vlade in nesojena evropska komisarka Alenka Bratušek se ne misli pustiti kar tako nagnati iz politike, kot si to nekateri (naivno) predstavljajo v njeni stranki Zavezništvo Alenke Bratušek. Če je bilo tik pred sejo izvršnega odbora (minuli ponedeljek) slišati grožnje, da mora - kot predsednica stranke - nemudoma odstopiti, na sami seji za Bratuškovo ni bilo tako - hudo.
Stojan Pelko ji je sicer z nekakšno analizo pojasnjeval, zakaj je dobro, če ni več predsednica, podobnega mnenja je bil tudi vodja poslanske skupine in prvi kandidat za novega predsednika stranke Jani Möderndorfer, Robert Golob je nevtralen, Roman Jakič še ne ve, kaj se bo izcimilo, pa je še bolj previden kot običajno, celo poslanec Peter Vilfan, ki z Bratuškovo naj ne bi mogel več sodelovati, se je - med sejo - precej povlekel nazaj.
Res pa je, da v ožjih družbah govorijo drugače. Podpredsednica stranke Maša Kociper denimo, ki sicer velja za "veliko prijateljico" Alenke Bratušek, naokoli govori, da Alenka "mora oditi".
Mimogrede, Maša Kociper je kot nekdanja poslanka že v novi-stari službi na okrožnem sodišču v Ljubljani, kjer se ukvarja z mediacijo. Ni pa zadovoljna ter išče drugo službo.
Alenka Bratušek pa naj bi vse to razumela kot znak, da "še ni prišel čas" za njen umik, ki naj bi posledično tudi pripeljal ZaAB v Cerarjevo vladno koalicijo.
Nasprotno, menda je znotraj stranke Bratuškova "naspidirana" in člane stranke posamično prepričuje, da Miro Cerar ne bo več dolgo predsednik vlade, da bo ta vlada hitro padla, zato se s Cerarjem ne splača sodelovati. Volilni kongres stranke pa želi Bratuškova na vsak način prestaviti na začetek prihodnjega leta.
No, zadnje ankete javnega mnenja, kjer je podpora Stranki Mira Cerarja padla že za skoraj dve tretjini od rezultata SMC na julijskih parlamentarnih volitvah, ji morda celo dajejo prav?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek slišati grožnje Stojan Pelko Jani Möderndorfer Robert Golob roman jakič Peter Vilfan Maša Kociper miro cerar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Alenka Bratušek kuha in udriha po Miru Cerarju. Češ - ta vlada ne bo dolgo