objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 14. november 2014 ob 06:41

Odpoved na Popu, Perovič na Planet TV. Traven in Slak pa verjetno v šoku
Na Pop TV govorijo: odhod Tomaža Peroviča je dobra novica za Pop, Marijan Jurenec pa bo s Perovičem na Planetu informativni program zatresel do tal
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Govorice, ki so včeraj pozno popoldne zakrožile po medijski sceni, da naj bi Tomaž Perovič, direktor informativnega in športnega programa Pop TV, dal odpoved ter se seli na konkurenčno televizijo Planet TV, so točne.
Medtem ko sta se Perovič in Marijan Jurenec, direktor družbe Antenna SL. d.o.o. (izdajatelj televizijskega programa Planet TV), zavila v molk, je po naših zanesljivih informacijah Perovič odpoved na Pop TV prinesel včeraj dopoldne, za prestop Planet TV se je odločil dan prej, pogajanja z Jurencem pa so trajala teden dni.
Včeraj je Perovič tudi že začel pogovore z direktorjem Pro Plusa Pavletom Vrabcem, kako sploh "oditi". Njegova pogodba namreč vsebuje 6-mesečni odpovedni rok, po nekaterih informacijah pa tudi konkurenčno klavzulo, ki mu tri leta po odhodu iz Pro Plusa (Pop TV in Kanal A) prepoveduje podobno delo na drugih televizijah.
Če bodo - torej - na Pro Plusu vztrajali pri veljavni pogodbi, se Peroviču utegne prehod na Planet TV močno zakomplicirati.

TO JE DOBRA NOVICA ZA POP TV

Mimogrede, Tomaž Perovič ima sicer pogodbo o sodelovanju s Pro Plusom sklenjeno prek svojega podjetja Perovič in hči, d.o.o. Prihodki podjetja so lani znašali 127 tisoč evrov, medtem ko je leta 2011 "zaslužil" precej več, dobrih 164 tisoč, leta 2012 pa 135 tisoč evrov.
Toda zanimivo. Ko je Perovič včeraj prinesel odpoved, je na Pop TV, kot pravijo naši viri, "zavladalo olajšanje". Menda Perovič zadnjih nekaj mesecev ni delal praktično ničesar več, kot da se je z njim nekaj dogajalo, vse skupaj pa naj bi preprečevalo že nujne spremembe nekaterih vsebin znotraj oddaje 24ur, predvsem rubrike Pop In ter športa. Zato je odhod Peroviča "dobra novica za Pop TV", so prepričani isti viri.
Po drugi strani ni povsem jasno, zakaj se je Marijan Jurenec v tem trenutku sploh odločil najeti Tomaža Peroviča. Po nekaterih informacijah naj bi Jurenec takšno odločitev sprejel zato, ker je pač prepričan, da mu bo Perovič "porihtal" informativni program, prestop Peroviča pa naj bi Jurenec uporabil tudi kot nov argument pri grških lastnikih Planeta TV (Antenna Group), ki menda postajajo zelo živčni in nestrpni, saj je gledanost informativne oddaje Danes na Planet TV še vedno v povprečju 6- do 8-krat manjša od gledanosti oddaje 24ur. Ob verjetno podobnih produkcijskih stroških.

PEROVIČ-TRAVEN-SLAK SKUPAJ = MISIJA NEMOGOČE

Toda prihod Tomaža Peroviča na Planet TV bo zgradbo informativnega programa, kjer je direktor Bojan Traven, definitivno zatresel do tal. Ne samo, da se bo Traven moral "umakniti" in funkcijo direktorja prepustiti Peroviču, Traven in Uroš Slak, paradni voditelj oddaje Danes, sta - spomnimo - Tomaža Peroviča večkrat javno obtožila, da je on glavni krivec za nenadno ukinitev oddaje Trenja na Pop TV ter pozneje še za dramatični odhod Bojana Travna in Uroša Slaka iz oddaje Svet na Kanalu A. V obeh razvpitih primerih naj bi Perovič podlegel političnim pritiskom Gregorja Golobiča, menda pa tudi "nasvetom" nekaterih lobistov in oglaševalcev.
Zato je sodelovanje med Perovičem, Travnom in Urošem Slakom videti kot "misija nemogoče", tudi če bi si Jurenec za Peroviča na Planet TV izmislil samo nekakšno svetovalno funkcijo. No ja, so pa na Planet TV tudi takšni, ki - ne posebej priljubljenemu - Travnu debelo privoščijo, da ga bo zamenjal - Tomaž Perovič.
Pomenljive so tudi govorice, da se je Perovič doslej prezirljivo in cinično izražal o Planetu, še pred tremi meseci pa menda ne bi niti v sanjah pomisli, da bi se s Pop TV preselil na Planet TV.
Koliko "denarja" je Marijan Jurenec za prestop Peroviču, ni znano.

JURENEC STAREGA PRIJATELJA NE REŠUJE PRVIČ

Marijan Jurenec svojega "starega prijatelja" Tomaža Peroviča sicer ne "rešuje" prvič. To je storil že leta 2006, ko so Peroviča po dveh letih vodenja časopisne hiše Delo zamenjali. Jurenec ga je vzel nazaj na Pop TV, ga najprej postavil za svetovalca, potem pa spet za direktorja informativnega programa.
Perovič je sicer kot predsednik uprave Dela popolnoma pogrnil. Njegov največji fiasko pa je bil projekt športnega časopisa As, ki ga je časopisna hiša Delo izdala samo 75-krat, zanj pa zapravila ogromno denarja.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaž Perovič Marijan Jurenec Pavletom Vrabcem Bojan Traven Uroš Slak Gregorja Golobiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Potrata

Četrtek, 12. oktober 2017 ob 12:36


https://www.youtube.com/watch?v=ucRlzuSUMAs

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odpoved na Popu, Perovič na Planet TV. Traven in Slak pa verjetno v šoku