objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 20. november 2014 ob 06:24

Načrt za sejo sveta RTV: ustaviti Biziljevo in Šavka ter spodnesti Fillija
Del levice poskuša doseči, da bi neimenovanje Ljerke Bizilj in Andreja Šavka odneslo tudi Marka Fillija, potem pa naj bi vodenje prevzeli Bojan Veselinovič, Špela Šipek in Tanja Starič
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Programski svet RTV Slovenija bo prihodnji ponedeljek sprejemal programsko-poslovni načrt za leto 2015 ter poskušal imenovati nova direktorja TVS in Radia Slovenija. Za direktorja radia naj bi generalni direktor RTV Marko Filli ponovno predlagal urednika Radia Koper Andreja Šavka (spomnimo, na eni od prejšnjih sej sveta mu ni uspelo dobiti potrebnih 15 glasov), pri imenovanju direktorja TVS pa naj bi Filli izbiral med Ljerko Bizilj in Vanjo Vardjanom, pri čemer se bo Filli na koncu zelo verjetno odločil za sedanjo odgovorno urednico tretjega programa TVS, torej Biziljevo.

LESJAK, BIŠČAK IN GOLOBIČ IMAJO NAČRT ...

Ljerka Bizilj lahko znotraj programskega sveta računa na večino glasov "desnice" in dela "levice", medtem ko naj bi "drugi del" levice pripravljal načrt, kako "zrušiti" Biziljevo in Šavka ter na koncu tudi Marka Fillija. Na tem naj bi - iz ozadja - delali predvsem nekdanji predsednik programskega sveta RTV Miran Lesjak, sicer urednik časopisa Dnevnik, bivši politik LDS in Zares ter "neregistrirani" lobist Bogdan Biščak in Gregor Golobič, pri čemer naj bi posamezne programske svetnike in tiste lobiste, ki se "vrtijo" okoli svetnikov, "obdelovala" Lesjak in Biščak. Načrt je dokaj preprost: Golobič, Biščak in Lesjak poskušajo doseči, da levica ne bi podprla nobenega kandidata (Šavko bi tako padel že drugič!), podoben scenarij pa naj bi se ponovil na eni od naslednjih sej sveta, če bi Marko Filli za direktorico TVS še enkrat predlagal Biziljevo.
Tako bi Filli ostal brez vodstva TVS in Radia Slovenije, izgubil bi vso kredibilnost, programski svet pa bi nato lahko zahteval njegov odstop.
Mimogrede, Mitja Štular, predsednik programskega sveta RTV, naj bi Marku Filliju tudi že zagrozil, da bo predlagal njegovo zamenjavo, če mu ne bo uspelo zapolniti vodilnih delovnih mest.

NOVA IMENA: VESELINOVIČ, STARIČEVA IN ŠIPKOVA

Gregor Golobič in lobiji iz ozadja pa želijo - vsaj po naših informacijah - namesto Fillija postaviti Bojana Veselinoviča, sedanjega diektorja Slovenske tiskovne agencije, Radio Slovenija naj bi prevzela Tanja Starič (ali pa da ostane Miha Lampreht), nova direktorica TVS pa naj bi postala Špela Šipek.
Verjetno ni naključje, da je "Golobičev časopis" Dnevnik pred nekaj dnevi kot kandidata za vodilne funkcije na RTV Slovenija omenjal prav Veselinoviča in Staričevo, čeprav se na dosedanje javne razpise nista niti prijavila ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Filli Andreja Šavka Ljerko Bizilj Vanjo Vardjanom Miran Lesjak Bogdan Biščak Gregor Golobič mitja štular Bojana Veselinoviča Tanja Starič miha lampreht Špela Šipek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Načrt za sejo sveta RTV: ustaviti Biziljevo in Šavka ter spodnesti Fillija