objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 21. november 2014 ob 06:49

Še en kadrovski scenarij za Petra Groznika: prevzel naj bi državni holding
Prvi finančnik Gorenja naj bi imel vsaj tri močne lobiste - ministra za finance Dušana Mramorja ter Boruta Jamnika in Žigo Debeljaka
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Medtem ko se del poslovnih medijev intenzivno ukvarja z napovedanim prestopom člana uprave Darsa Tineta Svoljšaka (ki je "blizu" Nove Slovenije) v Luko Koper, se na drugi strani pripravlja veliko pomembnejši scenarij - ustoličenje novega predsednika uprave Slovenskega državnega holdinga. To naj bi - po imenovanju novega nadzornega sveta - postal Peter Groznik, sicer prvi finančnik Gorenja, član nadzornega sveta Pivovarne Laško in po novem tudi nadzornik Nove ljubljanske banke. Spomnimo, slednje mu je uspelo postati "čez vikend" 1. novembra.
Petra Groznika naj bi na državni holding (kjer naj bi zamenjal sedanjega šefa uprave SDH Mateja Pirca) forsiral minister za finance Dušan Mramor, zanj pa naj bi - vsaj po navedbah naših virov - močno lobirala tudi predsednik uprave Modre zavarovalnice Borut Jamnik ter nekdanji prvi človek Mercatorja Žiga Debeljak.
 
Demanti iz Gorenja
V članku, objavljenem danes, 21.11.2014 ob 6:00, z naslovom "Še en kadrovski scenarij za Petra Groznika: prevzel naj bi državni holding", navajate povsem netočne informacije.
Peter Groznik ne bo prevzel funkcije predsednika uprave niti katerekoli druge funkcije na Slovenskem državnem holdingu. Peter Groznik opravlja v mandatu 2013 - 2018 funkcijo člana uprave Gorenja za finance in ekonomiko in glede tega niso predvidene nobene spremembe.
Prav tako ne drži v članku objavljena informacija glede Žiga Debeljaka. Žiga Debeljak se s kadrovskimi spremembami v drugih slovenskih družbah ne ukvarja in tudi v konkretnem primeru, ki ga navajate v Vašem članku, ni za nikogar lobiral.
Elizabeta Biluš
Vodja zunanjega komuniciranja
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tineta Svoljšaka Peter Groznik čez vikend Mateja Pirca dušan mramor borut jamnik Žiga Debeljak Demanti iz Gorenja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Še en kadrovski scenarij za Petra Groznika: prevzel naj bi državni holding