objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 24. november 2014 ob 06:33

Roman Jakič ni dober za Rdeči križ, je pa dovolj dober za blagajnika Alde
Na kongresu evropskih liberalcev in demokratov je generalnemu sekretarju Zavezništva Alenke Bratušek uspelo ohraniti funkcijo blagajnika
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Romanu Jakiču, nekdanjemu ministru za obrambo in generalnemu sekretarju stranke Zavezništvo Alenke Bratušek (ZaAB), je na kongresu Aldeja, evropske zveze liberalcev in demokratov, ki je bil ta konec tedna v Lizboni, uspelo obdržati funkcijo blagajnika (Treasurer) Aldeja. Kar je sicer postal že pred leti kot član stranke Zares. Jakič je tako trenutno edini od slovenskih "liberalcev", ki ima znotraj Aldeja dokaj visoko pozicijo - vsaj na papirju.

NOVE SLUŽBE ŠE NIMA, AMPAK IŠČE ...

Na domačem terenu pa Romanu Jakiču ne gre najbolje. Kot generalni sekretar ZaAB naj bi - potem ko ga je Alenka Bratušek, ki očitno ostaja predsednica stranke, po svojem debaklu v Bruslju grdo oštela - ostal brez večjega vpliva, poleg tega stranka na lestvicah javnega mnenja tone vse globlje, po vzoru Zaresa in Državljanske liste. Hude težave pa ima tudi pri iskanju nove zaposlitve. V boju za službo generalnega sekretarja Rdečega križa je Jakiča že prehitela še ena propadla političarka, nekdanja podpredsednica državnega zbora in članica Pozitivne Slovenije Renata Brunskole.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Romanu Jakiču trenutno edini Alenka Bratušek Renata Brunskole

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Roman Jakič ni dober za Rdeči križ, je pa dovolj dober za blagajnika Alde