objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 25. november 2014 ob 06:50

Marjan Podobnik zdaj tudi uradno kandidat za prvaka SLS. In Ludvik Toplak!
Prva dva kandidata za novega predsednika Slovenske ljudske stranke sta Marjan Podobnik in Ludvik Toplak, ostali še cincajo
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Začelo se je "presenetljivo". Prva dva uradno predlagana kandidata za novega predsednika Slovenske ljudske stranke sta Marjan Podobnik, nekdanji skoraj legendarni prvak SLS, in bivši slovenski veleposlanik v Vatikanu Ludvik Toplak.
Oba, Podobnika in Toplaka, je predlagal občinski odbor Slovenske ljudske stranke iz Pertoče-Rogašovci, ki ga vodi Janko Halb, člani občinskega odbora pa so obe kandidaturi podprli - soglasno.

VRISK VERJETNO DA, ROKAVEC NE

Po naših informacijah se bo med kandidati za novega prvaka SLS zelo verjetno znašel tudi predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk, župan Litije Franci Rokavec pa menda ne. Pri tem je zanimivo, da sta se Toplak in Vrisk pred dvema tednoma, tik pred klavzuro SLS v Celju, sama dobila na neki skriti lokaciji blizu Celja, za Marjana Podobnika pa nekateri ocenjujejo, da se bo čisto na koncu kandidaturi odpovedal, ker se bo "ustrašil".
Kar zadeva Franca Rokavca, to bi bilo pa "enako kot zdaj, ko je bil na čelu SLS Franc Bogovič," pravijo naši viri iz Slovenske ljudske stranke.

GAISER ŠE UGANKA. MORDA BO CELO GENERALNI SEKRETAR

Posamezni vplivni člani SLS pa za predsedniško kandidaturo nagovarjajo tudi Marka Zidanška, dolgoletnega podžupana celjske občine, predsednika SLS v Celju in direktorja družbe Simbio, toda po naših informacijah se Zidanšek za kandidaturo ne bo odločil. Uganka je tudi, kaj bo na koncu storil Laris Gaiser, strokovnjak za geopolitiko in mednarodne odnose, saj naj bi ga ponovno mikala kandidatura za prvaka stranke. Gaiser pa naj bi včeraj nekoliko "pridobil tudi na medijski moči", saj je njegova spremljevalka, novinarka Eva Furlan, tesna sodelavka Ljerke Bizilj, odgovorne urednice tretjega programa TV Slovenija, ki je postala nova direktorica TVS. Naši viri iz SLS za Gaiserja še pravijo, da bi bil pripravljen postati tudi generalni sekretar SLS, če bi to funkcijo lahko opravljal poklicno. Vendar le v primeru, če bi predsednik stranke postal, denimo, Peter Vrisk, ne pa tudi Ludvik Toplak.
Za osvežitev spomina. Po odhodu Radovana Žerjava in malo pred izvolitvijo Franca Bogoviča za predsednika Slovenske ljudske stranke (na kongresu marca lani) je Marjana Podobnik tedanjemu Bogovičevemu protikandidatu Larisu Gaiserju med zakulisno kadrovsko trgovino ponujal podpredsedniško mesto, če "mirno" odstopi od svoje kandidature.
Razplet je (bil) znan, kako se je končalo z Bogovičem, pa tudi ...
Rok za prijave predsedniških kandidatur se sicer izteče jutri, v sredo, ob 24.00.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan podobnik ludvik toplak Janko Halb Peter Vrisk Franci Rokavec franc bogovič Marka Zidanška Laris Gaiser Eva Furlan Ljerke Bizilj Radovana Žerjava

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Marjan Podobnik zdaj tudi uradno kandidat za prvaka SLS. In Ludvik Toplak!