objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 26. november 2014 ob 06:38

Zbogom NSi, odločitev je padla. Aleš Hojs že ustanavlja novo Novo Slovenijo
Po sobotnem kongresu naj bi se stranka razpolovila na Bajukovo linijo, ki naj bi pod vodstvom Hojsa postala avtentična krščansko-demokratska stranka, ter liberalni del, zbran okoli Novakove in Tonina
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Odločitev je padla, dvomov menda ni več, scenarij je že pripravljen. Aleš Hojs, nekdanji minister za obrambo, podpredsednik Nove Slovenije in kandidat za predsednika NSi na sobotnem kongresu na Vrhniki, bo po - predvidenem - volilnem porazu proti drugi kandidatki in predsednici stranke Ljudmili Novak začel ustanavljati "novo Novo Slovenijo".
Njegova stranka naj bi postala "avtentična slovenska krščansko-demokratska" stranka, podobna drugim krščansko-demokratskim strankam v evropskih državah.
Da bo Novakova na sobotnem kongresu v boju za predsedniški stolček slavila in premagala Hojsa, skorajda ni dvoma. Tako ocenjujejo tudi pristaši Aleša Hojsa.
Je pa še veliko vprašanje, kolikšna bo ta njena zmaga in posledično njegov poraz. Tukaj so ocene zelo različne, napovedovati si ne upa skoraj nihče.
"Scenarij" pa naj bi bil naslednji: po razglasitvi volilnih rezultatov (torej zmage Ljudmile Novak) na oder kongresa stopi Aleš Hojs ter napove ustanovitev nove stranke. Po dosedanjih informacijah se bo Hojsu pridružila tako imenovana "Bajukova linija" znotraj Nove Slovenije, drugi, "liberalni" del NSi, pa naj bi ostal zbran okoli Novakove in Mateja Tonina.

USTANOVITEV NOVE NSi NAPOVEDAL TUDI ZVER

Spomnimo, formiranje nove stranke v "prostoru" Nove Slovenije ali krščanske demokracije je na ponedeljkovi tiskovni konferenci napovedal tudi evropski poslanec in podpredsednik SDS Milan Zver.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
aleš hojs Ljudmili Novak Bajukova Mateja Tonina milan zver

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zbogom NSi, odločitev je padla. Aleš Hojs že ustanavlja novo Novo Slovenijo