objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 3. december 2014 ob 06:37

Spopad za OKS - brutalno. O Jankoviću uradniki pišejo, kot da je Tito
Člani vodstva Športne zveze Ljubljana spremenili svojo odločitev, koga oni podpirajo za novega predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije. Po novem niso več za Gabrovca, ampak za Jankovića
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Hud zakulisni spopad za stolček novega predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije, ki ga "prazni" Janez Kocijančič, postaja vedno boj brutalen.
Tako je ljubljanski župan in podpredsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković (mimogrede, čeprav je župan in tudi predsednik politične stranke, nekateri mediji, ki podpirajo njegovo kandidaturo, med njimi časnik Delo, sprenevedavo pišejo, da je Janković "nekdanji politik"?!) dosegel, da je izvršni odbor Športne zveze Slovenije - na sinočnji seji - celo spremenil svojo odločitev ter podprl Jankovićevo kandidaturo. Do včeraj je namreč Športna zveza Ljubljana podpirala kandidaturo Bogdana Gabrovca, predsednik ljubljanske športne zveze Janez Sodržnik pa je tudi eden od glavnih podpornikov in članov volilnega štaba Bogdana Gabrovca.

PRITISKI IN IZSILJEVANJA. PRI SODRŽNIKU NAJ BI TUDI VLOMILI

Po navedbah enega od članov izvršnega odbora so vodilni na Športni zvezi Ljubljana priče "hudim pritiskom in celo izsiljevanjem", Janezu Sodržniku, ki bo zdaj, po spremembi odločitve, koga "Ljubljana" podpira pri kandidaturi za novega predsednika OKS, Gabrovca ali Jankovića, izpadel, kot pravijo, "p....", pa naj bi minulo sredo ponoči celo vlomili v družinsko hišo. Isti viri pri tem dodajajo, da, kot vemo, pri nas "naključij ni". Poleg tega naj bi mu grozili s "propadom" športne dvorane Triglav za Bežigradom, ki naj bi bila zavarovana s hipoteko na Sodržnikovo osebno premoženje.
Janez Sodržnik in člani izvšnega odbora so v ponedeljek, dan pred sejo, prejeli tudi tako imenovano "odprto pismo", ki župana Zorana Jankovića domala opisuje kot - Tita. Celotno pismo objavljamo v nadaljevanju.
Pismo, ki je sicer nepodpisano, torej anonimka, naj bi napisal vodja Oddelka za šport na ljubljanski mestni občini Marko Kolenc, po elektronski pošti pa ga je pošiljal Dragan Banović, pomočnik direktorice Zavoda šport Ljubljana Tatjane Polajnar. Skratka, sami Jankoviću podrejeni uradniki.
Pismo med drugim zahteva odgovornost Janeza Sodržnika, ker je - pred časom - javno podprl kandidaturo Bogdana Gabrovca.

PODPRLI JANKOVIĆA, AMPAK ZARADI LJUBEGA MIRU

Po navedbah naših virov so člani izvršnega odbora na včerajšnji seji Jankovićevo kandidaturo podprli zaradi "ljubega miru" in "v dobro ljubljanskega športa", poleg tega se sami pri sebi opravičujejo, da ima Športna zveza Ljubljana znotraj olimpijskega komiteja samo dva glasova. Zoran Janković pa naj bi šel celo tako daleč, da Janezu Sodržniku ne pusti, da se umakne, ampak zahteva, da se mora izjasniti in podpreti njegovo kandidaturo ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
janez kocijančič zoran janković Bogdana Gabrovca Janez Sodržnik Tita Marko Kolenc Dragan Banovič Tatjane Polajnar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Spopad za OKS - brutalno. O Jankoviću uradniki pišejo, kot da je Tito