objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 5. december 2014 ob 06:58

Grozniku ultimat: Gorenje ali NLB! Eno ali drugo, zahtevajo nadzorniki
Na zadnji seji nadzornega sveta Gorenja so člana uprave Petra Groznika postavili pred dejstvo: Če ostane član nadzornega sveta Nove ljubljanske banke, naj zapusti vodstvo Gorenja
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Peter Groznik, prvi finančnik Gorenja ter nov član nadzornega sveta Nove ljubljanske banke, je dobil ultimat. Na zadnji seji nadzornega sveta Gorenja so ga nadzorniki na čelu s predsednikom nadzornega sveta Markom Voljčem postavili pred dejstvo, da se mora odločiti: Če hoče ostati član uprave Gorenja, mora zapustiti stolček v nadzornem svetu NLB.

SOGLASNI, GROZNIKA NI BRANIL NIHČE

Gre namreč za klasično nasprotje interesov, kar smo na našem portalu sicer opozarjali že ob njegovem imenovanju. Kot nadzornik NLB si mora namreč Groznik prizadevati za čim boljše poslovanje NLB, kot član uprave Gorenja pa za čim ugodnejše finančne aranžmaje Gorenja pri Novi ljubljanski banki. Po naših informacijah so bili člani nadzornega sveta Gorenja pri tem celo soglasni. Groznika, ki so ga med sejo poklicali pred nadzornike, ni "branil" nihče.
Spomnimo, Peter Groznik je član nadzornega sveta NLB nenadoma postal 1. novembra. Pozneje se je tudi izkazalo, da pred imenovanjem za nadzornika NLB ni obvestil niti predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca niti predsednika nadzornega sveta Gorenja Marka Voljča. Kar je tudi v popolnem nasprotju z bontonom in pravili korporacijskega upravljanja.
Preden je Peter Groznik postal nadzornik NLB, je odstopil kot član nadzornega sveta Pivovarne Union, je pa še vedno član nadzornega sveta Pivovarne Laško.
Za komentar smo prosili tudi Groznika, ampak namesto njega se je iz Gorenja odzval Jure Marjanovič, sekretar uprave in nadzornega sveta Gorenja.
Naših navedb ni zanikal, pravi pa, da "seje nadzornega sveta so zaupne narave. Skladno z internimi pravili, v širši javnosti ne razglabljamo o tem, kaj je bilo rečeno ali pa ni bilo rečeno na njih.
Peter Groznik opravlja v mandatu 2013-2018 funkcijo člana uprave Gorenja za finance in ekonomiko in glede tega ni nobenih sprememb."
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Peter Groznik Markom Voljčem ob njegovem imenovanju Franja Bobinca Jure Marjanovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Grozniku ultimat: Gorenje ali NLB! Eno ali drugo, zahtevajo nadzorniki