objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 5. december 2014 ob 06:56

Rakovec in hokejisti. Na OKS bodo podprli tistega, ki ne bo vzel Sodržnika
Med volilno kampanjo za novega predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije se kopja trenutno najbolj lomijo na - Janezu Sodržniku
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Predsedstvo Hokejske zveze Slovenije na čelu z Matjažem Rakovcem, bivšim predsednikom uprave Zavarovalnice Triglav, je na včerajšnji seji sprejelo salomonsko odločitev. Za novega predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije bodo podprli tistega kandidata, ki v svoji ožji ekipi "ne bo imel" Janeza Sodržnika, predsednika Športne zveze Ljubljana.
Zakaj? Ker je hokejska zveza v času, ko je med člani predsedstva HZS sedel tudi Sodržnik (nekaj časa po odstopu Damjana Mihevca je bil Sodržnik celo vršilec dolžnosti predsednika HZS), pridelala največ izgube ter negativen kapital tja do 1,3 milijona evrov. Pozneje so bile zato vložene tudi kazenske ovadbe.
Odločitev vodstva hokejske zveze pa ni samo "salomonska", ampak tudi enigmatična. Ve se namreč, da je Janez Sodržnik član ožjega volilnega štaba kandidata Bogdana Gabrovca (kar bi zato lahko pomenilo, da HZS "podpira" kandidaturo ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića), toda izvršni odbor Športne zveze Ljubljana, ki jo vodi Janez Sodržnik, je minuli torek spremenil svojo odločitev ter po novem podpira Jankovića.
Tako je edini, ki znotraj svoje ekipe - na takšen ali drugačen način - "nima Sodržnika", pravzaprav tretji kandidat za predsednika OKS Andraž Vehovar.
In spomnimo, Janezu Sodržniku so neznanci pred dnevi že dvakrat vlomili, enkrat v stanovanjsko hišo, drugič pa v osebni avto, kar nekateri povezujejo z volitvami predsednika OKS.

VEHOVARJU VEČJA PODPORA, KOT JO SLIKAJO MEDIJI

Mimogrede, po naših informacijah je znotraj športne srenje podpora kandidaturi nekdanjega dobitnika srebrne olimpijske medalje v kajaku Andraža Vehovarja sicer precej večja, kot jo prikazujejo "mainstream mediji", ki izrazito forsirajo Zorana Jankovića. Tudi zato na ljubljanski mestni občini, kot pravijo naši viri, vlada pravo izredno stanje.
Je pa Vehovar, vsaj po mnenju boljših poznavalcev, storil taktično napako, ker je za svojega lobista angažiral Mojmirja Ocvirka, lastnika propadle oglaševalske agencije Imelda.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjažem Rakovcem Janeza Sodržnika Damjana Mihevca Bogdana Gabrovca Zorana Jankovića novem podpira Jankovića Andraž Vehovar Mojmirja Ocvirka

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Rakovec in hokejisti. Na OKS bodo podprli tistega, ki ne bo vzel Sodržnika