objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 6. december 2014 ob 06:58

Lukšič ponovno pred kriminalisti. Tokrat skupaj z bivšim ministrom Pikalom
Točno mesec dni po zaslišanju na Nacionalnem preiskovalnem uradu mora Igor Lukšič na novo policijsko zaslišanje. Tokrat pred ljubljanske kriminaliste zaradi projekta Državljanska vzgoja
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter formalno še vedno predsednik Socialnih demokratov Igor Lukšič bo v ponedeljek ponovno stopil pred kriminaliste. Tokrat mora na zaslišanje na Policijsko upravo Ljubljana zaradi znanega projekta "Državljanske vzgoje", sumijo pa ga zlorabe položaja.
Še isti dan, dopoldne, bo zaslišan tudi Jernej Pikalo, Lukšičev naslednik na funkciji šolskega ministra iz vrst Socialnih demokratov.
Ko smo ponedeljkova zaslišanja preverjali pri Igorju Lukšiču, nam je povedal, da "gre za zaslišanje, povezano s krivo ovadbo, vloženo lani decembra, ki je stranki SDS služila za celo vrsto sej odborov v državnem zboru in nato za interpelacijo zoper ministra Pikala". Lukšič še dodaja, da je "obtožen zlorabe položaja v zvezi z razpisom, po katerem je bilo za dvajset mesecev zaposlenih enajst mladih ljudi". Poslal nam je tudi posebno izjavo, ki jo objavljamo v nadaljevanju.

ZARADI STOŽIC ŽE ZASLIŠAN NA NPU

Spomnimo. Pred točno enim mesecem je bil Igor Lukšič zaslišan pred kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada, zaradi sporne dodelitve denarja iz evropskih sredstev za projekt ljubljanskih Stožic.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Lukšič Državljanske vzgoje Jernej Pikalo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lukšič ponovno pred kriminalisti. Tokrat skupaj z bivšim ministrom Pikalom