objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 9. december 2014 ob 06:33

Janković in Vehovar sta se že dvakrat dobila, ampak kaj sta se zmenila?!
Janez Kocijančič je navzven ustvaril vtis, da je Bogdan Gabrovec njegov naravni naslednik. Ampak to je bil samo manever, dejansko pa Kocijančič močno forsira Zorana Jankovića
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Vsaj dva od treh kandidatov za novega predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije, ljubljanski župan in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković ter nekdanji olimpijec Andraž Vehovar sta se med volilno kampanjo, ki se te dni približuje vrhuncu, dobila že dvakrat. Ampak kaj točno sta se zmenila, pripovedujeta vsak po svoje.
Janković se je pred novinarji časopisa Delo (minuli četrtek, ko so vsi trije kandidati, Janković, Vehovar in Bogdan Gabrovec, imeli "soočenje" na Delu) - menda - kar dvakrat pohvalil, da bo "zmagal v drugem krogu, Vehovar pa bo njegov podpredsednik OKS, saj sta se že dvakrat dobila in se vse zmenila ..."
Tako torej Zoran Janković, Vehovar pa drugače.
"Drži, da je Janković dvakrat rekel, da bo zmagal, drži tudi, da sva se dvakrat dobila, ne drži pa, da bi se zmenila. Drži samo to, da sem mu dvakrat rekel, da ne bom njegov podpredsednik," zatrjuje Andraž Vehovar.

OD MERMALA DO LJUBLJANSKIH JAVNIH PODJETIJ

Zakulisno lobiranje pa je vse brutalnejše. Po nepreverjenih informacijah naj bi Jože Mermal, predsednik uprave BTC, vodstvu Gimnastične zveze Slovenije "zagrozil", da bo celo "ukinil štipendije", če ne bodo hitro zamenjali delegata za OKS, Ivana Levaka, sicer predsednika gimnastične zveze, za nekoga drugega, Jankoviću "bolj naklonjenega". Jože Mermal je eden od največjih sponzorjev gimnastične zveze, na nedavnih lokalnih volitvah pa je kandidiral za mestnega svetnika na Listi Zorana Jankovića.
Legendarni olimpijec in slavni gimnastičar Miro Cerar starejši, kot pravi, podpira kandidaturo Bogdana Gabrovca.
Zoran Janković naj bi tudi pritiskal na sponzorje OKS, ki imajo svoje glasove na volitvah, da ne bo dovolil poslov prek javnih podjetij iz Ljubljane, ki so v lasti ljubljanske občine, če ga pri njegovi kandidaturi za predsednika OKS ne bodo podprli. Pri tem naj bi mu aktivno pomagal odhajajoči predsednik OKS Janez Kocijančič.
Medtem ko se v medijih kot po tekočem traku pojavljajo piarovski članki ter že osladni intervjuji o tem, da Janez Kocijančič "ne forsira" nobenega od treh kandidatov (po Kocijančičevem mnenju naj bi bili vsi trije kandidati - tako sam pripoveduje v časniku Dnevnik - "vrhunski", seveda pa ne pove, kako je lahko nekdo, denimo Janković, ki ne govori niti enega svetovnega jezika, grozi mu cela vrsta sodnih postopkov in Komisija za preprečevanje korupcije, ljubljanski šport je pod njegovim županovanjem ena velika katastrofa, poleg tega je tudi predsednik politične stranke, "vrhunski kandidat" za predsednika olimpijskega komiteja?!), je resnica, kot pravijo naši zanesljivi viri iz športa in politike, povsem drugačna.

GABROVEC SAMO MANEVER, PRAVI IZBRANEC PA JANKOVIĆ

Janez Kocijančič in Milan Kučan sta trdno odločena, da olimpijskega komiteja oziroma športa na sploh "ne bosta spustila iz rok". Tako pripovedujejo viri na levici in blizu Janeza Kocijančiča.
Isti viri tudi pravijo, da naj bi Kocijančič navzven ustvarjal videz, kako je Bogdan Gabrovec njegov "naravni naslednik", ampak to je bil zgolj in samo manever.
Za "velike igre" preveč nerodnega Gabrovca, pa tudi ambicioznega poslovneža iz Prage Tomaža Subotiča, naj bi Kocijančič perfidno lansiral zato, da mediji ne bi slučajno preveč "glodali" Jankovića, za katerega pa naj bi v ožjih družbah že pred časom dejal, da bo nov predsednik OKS. Igro okoli Zorana Jankovića je sicer nekoliko oviral Franjo Bobinac, ki je sam - čisto resno - želel postati Kocijančičev naslednik, vendar se je potem umaknil ter prek Rokometne zveze Slovenije, kjer je Franjo Bobinac predsednik, tudi uradno predlagal Jankovićevo kandidaturo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Andraž Vehovar Bogdan Gabrovec Jože Mermal Ivana Levaka miro cerar janez kocijančič Milan Kučan Tomaža Subotiča Franjo Bobinac

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janković in Vehovar sta se že dvakrat dobila, ampak kaj sta se zmenila?!