objavi na
pozareport.si

forum

Zvezde & izjave

Torek, 9. december 2014 ob 07:01

Na sinočnji seji sveta Zavezništva AB: To je pirova zmaga Alenke
Tako je kmalu po sinočnji seji sveta stranke Zavezništva Alenke Bratušek na svojem facebook profilu zapisala prvakinja stranke Alenka Bratušek, toda naši viri trdijo, da je resnica malce drugačna ...
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Svet stranke mi je dal polno podporo za nadaljnje delo. A.B. ...
Tako je kmalu po sinočnji seji sveta stranke Zavezništva Alenke Bratušek na svojem facebook profilu zapisala nekdanja predsednica vlade, nesojena evropska komisarka in seveda predsednica ZaAB Alenka Bratušek.
Toda resnica je malce drugačna, pravijo naši viri, ki so bili tudi na seji. Ko je Bratuškova med sejo ugotovila, da so se kritike zoper njo rahlo polegle (češ - dajmo stopiti skupaj), tisti, ki zahtevajo njen odhod, pa nekoliko pasivizirali, je zahtevala glasovanje. Za Alenko Bratušek je roke dvignilo 15 članov sveta, pet pa jih ni hotelo glasovati, med njimi tudi vodja poslanske skupine ZaAB Jani Möderndorfer. Podpredsednik stranke Robert Golob je sejo sveta pred glasovanjem zapustil, edina preostala podpredsednica ZaAB Maša Kociper pa je glasovala za Bratuškovo.
Spomnimo, že pred sejo sveta so iz stranke ZaAB izstopili poslanec Peter Vilfan ter dva člana sveta, Stojan Pelko in bivša poslanka Maja Dimitrovski.
Alenka Bratušek tako ostaja predsednica (propadajoče) stranke, poleg tega je popolnoma izgubila vpliv na "svojo" poslansko skupino. Möderndorferja ne more zamenjati, ker znotraj poslanske skupine nima večine (Peter Vilfan je ne bi pri tem nikoli podprl ...), v poslanski skupini tudi nikogar ne more zaposliti - brez privolitve Janija Möderndorferja.
Generalni sekretar stranke zaenkrat še ostaja Roman Jakič. Alenka Bratušek je tudi dala vedeti, da kongresa ne bo sklicala.
Splošna ocena večine članov sveta po seji sveta: to je bila pirova zmaga AB.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Jani Möderndorfer" class="tag"> Jani Möderndorfer Robert Golob Maša Kociper Peter Vilfan Stojan Pelko Maja Dimitrovski roman jakič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na sinočnji seji sveta Zavezništva AB: To je pirova zmaga Alenke