objavi na
pozareport.si

forum

Sreda, 10. december 2014 ob 06:59

Partnerica Marka Voljča. Posli od Gorenja do finančnega ministra Mramorja
Romana Kovacs je tudi članica vladne komisije za izbor nadzornikov Slovenskega državnega holdinga
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Poleg Marka Voljča, ki se je minule dni pojavil kot morebitni naslednik Mira Cerarja na čelu tehnične vlade, se "blizu politike" zdaj pojavlja tudi njegova najnovejša zasebna partnerica Romana Kovacs, direktorica kadrovske agencije Pendl & Piswanger. Donosno pogodbo o strateških aktivnostih na področju upravljanja s kadri ima sklenjeno tudi z Gorenjem na Dunaju (Gorenje Beteiligungs, ki ga vodi Žiga Debeljak, nekdanji prvi človek Mercatorja), menda za 300 tisoč evrov.

VOLJČ PRVI NADZORNIK GORENJA, ROMANI KOVACS POGODBA ...

Pri tem pa je treba vedeti, da je nekdanji bankir Marko Voljč predsednik nadzornega sveta Gorenja. Mimogrede, če te številke držijo, pomeni, da agencija Pendl & Piswanger okoli tretjino letnih prihodkov (po javno dostopnih podatkih okoli 622 tisoč evrov) zasluži samo v - Gorenju.
Na Gorenju sicer pravijo, da se je iskanje ustrezne agencije začelo že jeseni 2013 (Voljč je predsednik nadzornega sveta postal julija letos), pogodba pa je po navedbah Gorenja sklenjena za bistveno nižji znesek. Kdaj točno so jo podpisali in za koliko denarja gre, pa na Gorenju ne povedo. Pogodbo naj bi na Dunaju podpisali zato, ker omenjena agencija "med drugim išče kadre z mednarodnim profilom, ki bodo delovali na nivoju korporacije". Naša vprašanja, poslana na agencijo Pendl & Piswanger, pa so ostala brez odgovora.
Ob tem so zelo zanimive tudi govorice, da naj bi Marko Voljč za naslednika sedanjega predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca že počasi "pripravljal" prav Žigo Debeljaka.

... IN ČLANSTVO ZNOTRAJ KOMISIJE ZA IZBOR NADZORNIKOV SDH

Roman Kovacs je pred časom - vsaj po naših zanesljivih informacijah, ker na ministrstvu za finance tega ne povedo - postala tudi članica posebne vladne strokovne komisije, ki izbira člane nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga, ki bodo nadzorovali upravljanje okoli deset milijard evrov vrednega državnega premoženja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marka Voljča Mira Cerarja Romana Kovacs Žiga Debeljak Franja Bobinca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Partnerica Marka Voljča. Posli od Gorenja do finančnega ministra Mramorja