objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 11. december 2014 ob 06:44

Janković zaželene sodelavce za svoj olimpijski komite novači na silo
Andraž Vehovar dohiteva Bogdana Gabrovca, ljubljanskemu županu pa se izmika drugi krog volitev za predsednika OKS. Govorice: na volitvah naj bi šlo celo za plebiscit proti Jankoviću
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski župan in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković za jutri (petek) ob 12. uri sklicuje posebno tiskovno konferenco, kjer bo predstavil svoje kandidate za člane izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije. Prav jutrišnja tiskovna konference ter Jankovićevo novačenje zaželenih bodočih sodelavcev na olimpijskem komiteju pa zdaj močno razburja številne športne delavce.

JANKOVIĆEV SPISEK: ENI PRIDEJO, DRUGI NE

Zoran Janković je namreč nekaterim kar poslal vabilo na tiskovno konferenco, češ - naj pridejo, ker bo predstavil svojo kandidatno listo za OKS, ne da bi se z njimi o tem prej pogovoril, niti mu za svoje morebitne kandidature niso dali soglasja. Po naših informacijah zato eni ne bodo prišli, drugi seveda bodo, tretji pa naj bi se opravičili ter izgovorili na svoje službene obveznosti. Večina pa jih ogorčeno pripoveduje, da Janković "vabi na silo".
Po nepreverjenih informacijah naj bi Janković na spisek svojih kandidatov za jutrišnjo konferenco uvrstil celo svojega protikandidata za predsednika OKS Andraža Vehovarja, ta pa naj bi mu zagrozil, da bo v tem primeru sklical svojo tiskovno konferenco ter "razgalil" Jankovića.
Kandidat Zorana Jankovića za prvega podpredsednika olimpijskega komiteja naj bi bil sicer Janko Pohar, predsednik Badminton zveze Slovenije, med kandidati za člane izvršnega odbora pa zanesljivo tudi Dragan Banović, eden od vodilnih uslužbencev Javnega zavoda Šport Ljubljana.
Mimogrede, Jankovićeva tiskovna konferenca bo v tako imenovani Hiši športa na Bregu 2, ki je sestavni del Javnega zavoda Šport Ljubljana, upravitelj hiše pa je Samo Masleša, sin predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše.

ZAKAJ MEDIJI MOLČIJO, DA JE JANKOVIĆ POLITIK?!

Številni športni delavci se tudi sprašujejo, zakaj mediji bolj ne opozarjajo na dejstvo, da je Zoran Janković politik (ne samo župan, ampak tudi predsednik politične stranke Pozitivne Slovenije), in zato je Jankovićeva kandidatura za predsednika OKS tako rekoč "nemogoča", saj slovita načela mednarodnega olimpijskega gibanja zahtevajo strogo distanco od politike. Še več, Janković naj bi bil doslej edini predsednik politične stranke, ki se poteguje za predsednika olimpijskega komiteja; v drugih država to sploh ne bi bilo mogoče. Posamezni mediji, ki očitno favorizirajo politika Jankovića, denimo časopis Delo, pa celo bizarno pišejo, da je Janković "bivši politik".

DRUGI KROG: VERJETNO GABROVEC IN VEHOVAR

Jankovićevo pritiskanje okoli kandidature ter njegovo novačenje na silo pa - po navedbah naših zanesljivih virov - že pelje v smeri "tihega upora" zoper kandidaturo Zorana Jankovića. Menda se celo utegne zgoditi, da bodo volitve novega predsednika OKS (16. decembra) nekakšen plebiscit proti Jankoviću.
Najnovejše analize naj bi tudi kazale, da Vehovar "počasi pridobiva" in že dohiteva tretjega kandidata Bogdana Gabrovca, predvsem na račun tega, da je bivši športnik ter dobitnik olimpijske medalje. Zoranu Jankoviću se drugi krog volitev tako že izmika.
Slišati je tudi, da naj bi Zoranu Jankoviću nekateri sicer zagotovili svoj glas, pač zaradi ljubega miru, na tajnih volitvah pa naj bi potem glasovali drugače - po svoji športni vesti ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Andraža Vehovarja Janko Pohar Dragan Banovič Samo Masleša Branka Masleše pritiskanje okoli kandidature Bogdana Gabrovca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janković zaželene sodelavce za svoj olimpijski komite novači na silo