objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 18. december 2014 ob 06:53

Levo-desno ali kako je pri Soških elektrarnah odigral Blaž Košorok
Novi direktor Soških elektrarn je pravkar postal Marjan Pintar, za to direktorsko mesto pa naj bi se zelo zanimal tudi poslanec SDS Danijel Krivec
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik uprave Holdinga Slovenskih elektrarn Blaž Košorok je minuli petek imenoval novega direktorja Soških elektrarn. To je postal Marjan Pintar, dosedanji direktor zdravstvenega doma v Novi Gorici. Marjan Pintar je bil sicer imenovan brez javnega razpisa, ki pa za to delovno mesto - ni potreben.
Ključni argument za njegovo imenovanje pa naj bi bilo uspešno poslovanje zdravstvenega zavoda.
Zato so bolj zanimive politične okoliščine. Leve in desne.
Marjan Pintar je bil namreč član izvršnega odbora LDS na "državni ravni", ko je to stranko še vodil bivši evropski poslanec Jelko Kacin. Pintar med poznavalci velja za "zvest Kacinov kader", njegovo imenovanje pa naj bi dokazovalo vpliv Jelka Kacina znotraj Stranke Mira Cerarja. Morda celo vračanje uslug za znano Kacinovo lobiranje v Bruslju pri hitrem imenovanju Violete Bulc za evropsko komisarko.
Po drugi strani je vprašanje, kako bi Kacin ali SMC sploh lahko "prišla do" Blaža Košoroka, sicer dolgoletnega člana Janševe SDS.

KOMBINACIJA KRIVEC-ČERNAČ PADLA V VODO

Toda za mesto direktorja Soških elektrarn Nova Gorica d.o.o. se je po naših zanesljivih informacijah potegoval tudi poslanec SDS Danijel Krivec. O tem naj bi se Krivec že pred zadnjimi volitvami (julija letos) pogovarjal s prejšnjim direktorjem Soških elektrarn Vladimirjem Gabrijelčičem. Zdaj pa je "ta ideja" ponovno oživela, pri čemer se je ponujala zanimiva politična kombinacija. Če bi Danijel Krivec postal direktor Soških elektrarn, bi odstopil kot poslanec, zato pa bi nadomestni poslanec iz 2. volilne enote postal podpredsednik SDS - Zvonko Černač.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Blaž Košorok Marjan Pintar Jelko Kacin Violete Bulc Janševe Danijel Krivec Vladimirjem Gabrijelčičem Zvonko Černač

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Levo-desno ali kako je pri Soških elektrarnah odigral Blaž Košorok