objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 22. december 2014 ob 06:44

Aljo Brglez, šefinjo Pahorjevega kabineta, banka rubi zaradi hotela Gredič
Dolgovi pri Raiffeisen Leasingu. Brglezova je bila osebni porok ob najetju 300 tisoč evrov kredita za izgradnjo hotela Gredič v Goriških Brdih
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Aljo Brglez, šefinjo kabineta predsednika države Boruta Pahorja, avstrijska banka Raiffeisen Leasing rubi za 300 tisoč evrov. Dolg je nastal zaradi osebnega poroštva Brglezove pri 300 evrov "težkem" kreditu pri omenjeni banki, ki ga je najelo podjetje Gredič nepremičnine d.o.o. za izgradnjo prestižnega hotela Gredič v Goriških Brdih blizu Medane.
Ker se kredit ni vračal, je Raiffeisen Leasing podjetje Gredič že poslalo v stečaj, čeprav odločba o stečaju še ni pravnomočna. Večinski lastnik Grediča je (bilo) podjetje Red Invest d.o.o. v lasti razvpitega ljubljanskega podjetnika Jurija Schollmayerja, sicer tudi bivšega zasebnega partnerja Alje Brglez. Slednja je 20-odstotna solastnica hotela prek ljubljanskega Inštituta za civilizacijo in kulturo, ki ga vodi skupaj z mamo in poznano prevajalko Nedo Pagon. Majhna solastnika hotela (imata zgolj po en odstotek lastniškega deleža) sta tudi znan goriški vinar Marjan Simčič in gostinec na kraškem dvorcu Zemono Tomaž Kavčič.
Naši viri sicer trdijo, da je vrednost hotela (oziroma bivšega gradu), ki je bil v celoti zastavljen pri Raiffeisen Leasingu, po zadnjih cenitvah okoli 5 milijonov in 500 tisoč evrov, zato ni strahu, da se banka s prodajo hotela ne bi poplačala.
Raiffeisen Leasing pa se je pri rubežu Alje Brglez sicer "usedel" na dve njeni stanovanji, v Ljubljani in Izoli.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aljo Brglez Boruta Pahorja Jurija Schollmayerja Nedo Pagon Marjan Simčič Tomaž Kavčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Aljo Brglez, šefinjo Pahorjevega kabineta, banka rubi zaradi hotela Gredič