objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 24. december 2014 ob 06:53

Areh, Rebernikova ali Žorž? Koga bo za urednika politike izbrala Biziljeva?
Na razpis za novega odgovornega urednika informativnega programa TV Slovenija naj bi se prijavili Valentin Areh, Jadranka Rebernik in Miha Žorž
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Jadranka Rebernik, Valentin Areh in Miha Žorž, to naj bi bili trije prijavljeni kandidati za novega odgovornega urednika informativnega programa na TV Slovenija. Rebernikova  je ena od urednic osrednjega TV Dnevnika, Areh je bivši vojni dopisnik Pop TV, na TVS je do nedavnega delal kot urednik arhiva, nova direktorica TVS Ljerka Bizilj pa ga je premestila na tretji program. Miha Žorž je urednik deska na Radiu Slovenija, kot nekdanji tesni sodelavec Biziljeve pa naj bi pri končnem izboru veljal za prvega favorita. Žorž je sicer na starševskem dopustu in po telefonu ni dosegljiv.
Po naših informacijah se bo del novinarjev informativnega programa močno uprl poskusu imenovanja Mihe Žorža za novega odgovornega urednika in bodo pri tajnem glasovanju o podpori kolektiva najverjetneje podprli Rebernikovo. Menda tudi zato, ker naj bi bili "njeni" TV Dnevniki (to je tisti, ki jih urejuje ona) praviloma najbolj gledani. Precejšnja uganka pa je - zdaj postala - kandidatura Valentina Areha.
Toda podpora uredništva za Biziljevo ni obvezna in tudi znotraj informativnega programa počasi spoznavajo, da bo Biziljeva kot direktorica hotela imeti stvari  v rokah ter odločati. Tudi ali celo predvsem o programu.

IMENOVANJE BIZILJEVE - HUD PORAZ GREGORJA GOLOBIČA

Sicer pa imenovanje Ljerke Bizilj za direktorico TVS pomeni enega od najhujših zakulisnih kadrovskih porazov vplivnega Gregorja Golobiča v medijih.

KREJAČ CENZURIRAL GAUCKA

Mimogrede, zdaj se je tudi izvedelo, da naj bi bil Vlado Krejač tisti urednik oddaje Odmevi, ki je med nedavnim obiskom nemškega predsednika Joachima Gaucka cenzuriral že pripravljen novinarski prispevek za Odmeve. Ker naj bi bil - že napisan ter pripravljen - prispevek kakor "predolg", ga je Krejač skrajšal, pri tem pa iz prispevka "naključno" vrgel ven ravno tisti del o demonstracijah Odbora 2014. Da to res ni bilo v redu, naj bi takrat ocenila tudi odhajajoča odgovorna urednica informativnega programa Ksenija Horvat.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
jadranka rebernik valentin areh Miha Žorž ljerka bizilj Gregorja Golobiča Vlado Krejač Joachima Gauck a Ksenija Horvat

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Areh, Rebernikova ali Žorž? Koga bo za urednika politike izbrala Biziljeva?