objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 2. januar 2014 ob 07:10

Zadeva Baričevič in novi primer Jakič. Po novem letu kmalu spet na sodišče!
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Žal moramo "eni" novinarji po novem letu kmalu spet na (ljubljansko okrožno) sodišče ali pa na vrhovno državno tožilstvo. Avtorja teh vrstic je preiskovalna sodnica Damjana Stele Osterc pozvala kot "pričo" v kazenskem postopku zoper višjo državno tožilko Dragico Kotnik in samostojnega novinarja Mitjo Lomovška.
ZADEVA BARIČEVIČ
Gre za razvpito zadevo Baričevič, ko smo 28. marca 2011 na našem portalu objavili del dokumenta državnega tožilstva, kjer med drugim navaja izjavo ene od prič, ki naj bi blizu vile pokojnega zdravnika Saše Baričeviča, na dan znane smrtne tragedije, videla bežati ljubljanskega odvetnika Mira Senico. Tožilstvo vodi postopek zoper Kotnikovo in Lomovška, zaradi domnevne izdaje zaupnih dokumentov, od avtorja teh vrstic (sodnica me bo zaslišala prihodnji četrtek, 9. januarja) pa najbrže želijo izvedeti, kako se je tožilska dokumentacija znašla na spletnem portalu Pozareport.si.
Spomnimo, Dragica Kotnik je takrat vodila posebni oddelek na specializiranem državnem tožilstvu in preiskovala "zadevo Baričevič".
NOVI PRIMER JAKIČ
Tri dni prej, že v ponedeljek, 6. januarja, pa naj bi na vrhovnem državnem tožilstvu zaslišali novinarko mariborskega časnika Večer Damjano Žist, ki je prva objavila novico o hišni preiskavi (11. decembra) kriminalistov Nacionalnega preiskovalnega urada pri ministru za obrambo Romanu Jakiču. Minister Jakič je pozneje prek svojega odvetnika Mihe Kozinca ovadil "neznanega storilca", ki naj bi novinarjem izdal datum in uro hišne preiskave (medtem ko je bil minister Jakič kot član vladne delegacije na obisku v Moskvi), vrhovno državno tožilstvo pa je s preiskavo na podlagi te ovadbe očitno izjemno pohitelo. Od novinarke Damjane Žist bi zdaj radi izvedeli, kdo naj bi njej "sporočil informacijo" o hišni preiskavi pri ministru Jakiču.
Damjana Žist in avtor teh vrstic se bova vabilu na zaslišanje seveda odzvala, v spremstvu svojih odvetnikov.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Damjana Stele Osterc Dragico Kotnik Mitjo Lomovška ZADEVA BARIČEVIČ Saše Baričeviča Mira Senico NOVI PRIMER JAKIČ Damjano Žist Romanu Jakiču Mihe Kozinca novinarjem izdal datum in uro hišne preiskave

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zadeva Baričevič in novi primer Jakič. Po novem letu kmalu spet na sodišče!