objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 8. marec 2014 ob 07:00

Štefanec, novi šef KPK, priznal Pahorju, da je dan prej zapustil stranko PS
Popolnoma neznani odvetnik iz Murske Sobote brez pravega posla namesto Gorana Klemenčiča. Zdi se, da je izbirna komisija na čelu z Melito Župevc takšne kandidate predsedniku države - podtaknila
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Boris Štefanec, pravkar novi predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, ne samo, da ne premore prav nobene "karizme", kaj šele karizme Gorana Klemenčiča, njegovo imenovanje se zdi celo "joke", kot nekakšna šala.
Tudi če ne dvomimo v njegovo "osebno integriteto", je dosedanja kariera šestdesetletnega odvetnika iz Murske Sobote takšna, da lahko res upravičeno podvomimo v  njegovo uspešno vodenje boja proti korupciji v državi.
NI ZA SODNIKA, NI ZA NOTARJA, JE PA LAHKO ŠEF KPK
Boris Štefanec se je že potegoval za mesto sodnika v Kopru, pa mu ni uspelo. Potem je hotel postati notar v Lendavi, pa mu spet ni uspelo. Nekateri njegovi kolegi odvetniki pravijo, da nima veliko dela, zato je iskal državno službo. In zdaj jo je tudi dobil.
Na pogovoru pri predsedniku države Borutu Pahorju je Boris Štefanec "priznal", da je bil "še do včeraj" član Pozitivne Slovenije, iz stranke pa je izstopil tik pred imenovanjem za predsednika komisije.
TIK PRED ZDAJCI UŠEL IZ PS
Mimogrede, njegovo članstvo oziroma "trenutni status" Borisa Štefaneca v stranki Pozitivna Slovenija, smo želeli preveriti tudi pri generalnemu sekretarju PS Vasji Butini, vendar nam je Butina sporočil, da je v tujini, registra članstva pa nima pri sebi, zato bomo to storili šele v ponedeljek.
Nam je pa članstvo odvetnika Štefanca v Pozitivni Sloveniji potrdilo tudi več različnih virov iz Murske Sobote. Ja, in prav nenavadno je, da tisti novinarji, ki so bili prisotni na včerajšnji tiskovni konferenci predsednika Pahorja ter novega  vodstva Komisije za preprečevanje korupcije (poleg Štefaneca sta imenovana še dva namestnika predsednika, Darko Stare in Jurij Ferme, ki sta se oba sicer prijavila tudi za predsedniško funkcijo), niso teh vprašanj postavili samemu - Borisu Štefanecu?!
KAJ PA SLUŽBENI AVTO IN STANOVANJE?
Na že omenjenem kadrovskem pogovoru pri predsedniku Pahorju je odvetnika Borisa Štefaneca tudi hudo zanimalo, ali bo v prestolnici dobil kakšno službeno stanovanje in službeni avto za vožnje iz Murske Sobote v Ljubljano ter nazaj ...
PREDSEDNIK PAHOR IN KOMISIJA MELITE ŽUPEVC
Da z aktom imenovanja novega senata Komisije za preprečevanje korupcije ni zadovoljen niti predsednik Borut Pahor, je tako rekoč "sam priznal" tudi sicer pregovorno vljuden in diplomatski Pahor.
"Če bi mi postopek omogočal večjo vlogo, bi se morda odločil drugače ...," je na tiskovni konferenci zbranim novinarjem, pa tudi novoimenovanim članom senata komisije dal vedeti predsednik Pahor. Povedano drugače, prevedeno v politični jezik, Borut Pahor se je od svojega imenovanja takšne sestave senata KPK distanciral, kolikor je le mogoče.
Sicer je bilo boljšim poznavalcem političnih razmer že vnaprej jasno, da končni rezultat posebne izbirne komisije pod "političnim vodstvom" poslanske Pozitivne Slovenije Melite Župevc tudi ni mogel biti drugačen. Pravzaprav se zdi, da so predsedniku države Pahorju takšnega kandidata za "novega Klemenčiča" celo - podtaknili!
Kar naj bi ustrezalo večini članom izbirne komisije.
Tudi, denimo, Simoni Habič, predsednici društva Integriteta. Saj ... slabša kot bo nova komisija za preprečevanje korupcije ... "pomembnejše" bo njeno društvo. So pa člani izbirne komisije so med prijavljenimi kandidati brez prave obrazložitve izločili Dimitrija Rupla.
FIL ROUGE. KOMISIJO NE BO VODIL ŠTEFANEC, AMPAK STARE
Sicer pa bo novo Komisijo za preprečevanje korupcije poslej dejansko vodil Darko Stare, ne pa Boris Štefanec. Stare, nekdanji kriminalist in bivši namestnik direktorja Sove, je namreč že doslej, kot visoki uradnik komisije, vodil preiskave vseh pomembnejših primerov komisije, od premoženja Janeza Janše do preiskave koruptivnega poskusa nakupa mariborskega časopisa Večer. Prijatelji mu pravijo "Dare", nekateri pa tudi "fil rouge", ker zelo pogosto zardeva.
In zanimivo, na srednji policijski šoli v Tacnu je bil Darko Stare "cimer" danes znanega odvetnika Francija Matoza ...
Kmalu po objavi članka, ki ga berete, je odvetnik Boris Štefanec za nekatere druge medije že potrdil naše navedbe o svojem članstvu v Pozitivni Sloveniji.
Izstopil je 6. marca, takoj ko je izvedel, da je "resen kandidat" za prvega moža Komisije za preprečevanje korupcije. S tem se je, kot sam pravi, "želel izogniti očitkom o politični pristranskosti."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boris Štefanec Gorana Klemenčiča TIK PRED ZDAJCI UŠEL IZ PS Vasji Butini Darko Stare Jurij Ferme KAJ PA SLUŽBENI AVTO IN STANOVANJE? Melite Župevc Simoni Habič Dimitrija Rupla Janeza Janše Francija Matoza

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Štefanec, novi šef KPK, priznal Pahorju, da je dan prej zapustil stranko PS