objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 14. maj 2014 ob 06:42

Elikan, odpuščeni novinar Financ, naj bi kazensko ovadil urednico Toplakovo
Simona Toplak je po mojem članku o Zoranu Jankoviću v časopisu objavila opravičilo, ki ga je napisala sama, podpisala pa mene, pravi Jaka Elikan, ki to ocenjuje kot kaznivo dejanje
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših zanesljivih informacijah nekdanji novinar časopisa Finance Jaka Elikan pripravlja kazensko ovadbo zoper odgovorno urednico Financ Simono Toplak, ki naj bi na ljubljansko državno tožilstvo prispela v prihodnjih dneh.
Spomnimo. Jaka Elikan je na Financah zaslovel predvsem po seriji raziskovalnih člankov o ljubljanskemu županu in zdaj že tudi novem predsedniku Pozitivne Slovenije Zoranu Jankoviću, potem pa je marca lani na Financah nenadoma dobil sporazumno odpoved, v nikoli povsem pojasnjenih okoliščinah. To se je sicer zgodilo po dveh konkretnih člankih; Jaka Elikan je pisal o Jankoviću in razvpitem ljubljanskem poslovnežu Jožetu Anderliču, Finance pa so se obema - za posamezne navedbe v člankih - tudi javno opravičile.
 
ZLORABA POLOŽAJA IN MOBING?!
Kazenska ovadba, ki jo Jaka Elikan zdaj vlaga zoper Simono Toplak, takrat še namestnico odgovornega urednika in direktorja Financ Petra Frankla, ki naj bi bila kriva ter odgovorna za "spletko", na podlagi katere je bil odpuščen Jaka Elikan, pa se nanaša prav na ta opravičila, še natančneje, na opravičilo Zoranu Jankoviću. Javno opravičilo Zoranu Jankoviću naj bi namreč lastnoročno napisala Simona Toplak, pri objavi v Financah pa podpisala - Jako Elikana. Šlo naj bi torej za zlorabo položaja in mobing.
Jaka Elikan ovadbe ni hotel komentirati, je pa potrdil, da objavljenega opravičila Jankoviću res ni napisal on, ampak Toplakova, in podpisala njega, kar ocenjuje kot kaznivo dejanje.
"Za opravičilo sem izvedel, ko sem ga prebral v časopisu. Zato sem se pritožil odgovornemu uredniku in direktorju Petru Franklu, toda Frankl mi je odgovoril z odpovedjo," pravi Jaka Elikan.
Dokazno gradivo ovadbe naj bi bila pisna komunikacija med Elikanom in drugim tedanjim namestnikom odgovornega urednika Urošem Urbasom, danes pa odgovornim urednikom spletnega portala Planet Siol.net, ki naj bi bil v ovadbi naveden tudi kot priča.
 
PADEC NAKLADE IN DOSEGA
Prodana naklada časopisa Finance se je - po podatkih Slovenske oglaševalske zbornice - v zadnjem letu dni, potem ko je vodenje Financ prevzela urednica Simona Toplak, sicer znižala za okoli 12 odstotkov (trenutno prodajo nekaj manj kot 9 tisoč izvodov - decembra 2013 sicer še 9320 izvodov), prav tako je v enakem obdobju močno upadel tudi tako imenovani doseg tiskane izdaje, s 44 tisoč na 26 tisoč.
No, novembra lani je Finance dokončno zapustil tudi odmevni kolumnist Stanislav Kovač, ki je vodstvu Financ očital - cenzuro.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jaka Elikan Simono Toplak Zoranu Jankoviću j ožetu Anderliču ZLORABA POLOŽAJA IN MOBING?! Petra Frankla Urošem Urbasom PADEC NAKLADE IN DOSEGA novembra lani je Finance dokončno zapustil Stanislav Kovač

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Elikan, odpuščeni novinar Financ, naj bi kazensko ovadil urednico Toplakovo